Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 jul, 2019

Titta på AIK – Ararat-Armenia: TV & live stream

Många kommer att vilja streama AIK – Ararat-Armenia, i kvalet till Champions League. Här visar vi dig hur du gör för att titta på matchen online på nätet.

AIK spelar returmatchen i kvalet till Champions League, när laget ställs emot Ararat-Armenia. Trycket på att se matchen online på internet är stort, och vi ska försöka lätta på nervositeten genom att berätta hur ni enkelt kan titta på AIK – Ararat-Armenia via live stream.

Läs vidare för att få reda på hur ni kan streama matchen online på internet.

Vill du titta på fotboll? Gör det på Bet365!

Streama fotboll och spela på AIK – Ararat-Armenia på Bet365!

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Streama AIK – Ararat-Armenia

För att streama AIK – Ararat-Armenia behöver du ett konto på Viaplay, då det är den tjänst som sitter på rättigheterna att visa matchen direktsänt i Sverige. Skapa ditt konto och välj ett sportabonnemang, så kan du se matchen via live stream.

Det är möjligt att titta på AIK – Ararat-Armenia stream från valfri plattform. Du kan titta på kvalmatchen till Champions League från mobil, dator eller surfplatta. Därifrån går det att koppla livesändningen till TV om du känner för det.

  • 1. Gå in på Viaplay
  • 2. Köp ett sportabonnemang
  • 3. Titta på AIK – Ararat-Armenia via live stream (avspark 19:00 onsdag 17 juli)

Det första kvalmötet mellan Ararat och AIK gick att streama på Bet365, men förutsättningarna har dessvärre ändrats inför returen.

Titta på AIK – Ararat-Armenia på TV

Det är dessvärre ingen, inte en enda, TV-kanal som visar AIK – Ararat-Armenia. Därför är det lite lurt för dig som vill kolla via parabol eller antenn till din TV-box.

Men som vi redan skrivit går det att se matchen från vilken enhet du vill på Viaplay, och tittar du på fotboll från till exempel din dator går det som ni kanske redan vet att koppla skärmen till TV-skärmen, såvida du har till exempel en HDMI-kabel.

Inför matchen

Första mötet mellan AIK och Ararat-Armenia slutade 2-1 till Ararat, mycket på grund av att AIK fick en katastrofal start på matchen. Ordinarie högerwingbacken Daniel Sundgren vägrade att spela på grund av att han i så fall skulle bli ”cup-tied” inför sin övergång till Aris. Istället för Sundgren tvingades AIK att kasta in Robert Lundström, som efter en korsbandsskada inte gjort en match från start på 1 år.

Nog syntes det att Lundström var ringrostig. Efter 2 minuter orsakade han en straff som Ararat gjorde mål på, och efter 13 minuter blev han utvisad. Vi får se vem de slänger in i hetluften istället.

Matchen spelas på Friends Arena, och det har talats om en riktigt låg väntad publiksiffra där bara 7 000 biljetter var sålda dagen innan matchen. Vi får hoppas att några biljetter fler säljs under matchdagen, så att AIK kan visa upp svensk fotboll och dess läktarkultur från sin bästa sida för Europa i allmänhet och Armenien i synnerhet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar