Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 23 maj, 2019

Tio saker du kanske inte visste om fotboll

Visste du att…

10. Förr i tiden kunde man passa hemåt och målvakten fick plocka upp den med händerna. Många hade då stört sig på att målvakterna tog för lång tid på sig att ha den på händerna så FIFA valde att ändra regeln där målvakten endast får greppa bollen på en volley och inte på en hemåtpassning.

9. Den som var snabbast till att få ett rött kort för en svordom är Lee Todd. Ingen annan har än idag slagit det rekordet.

8. Neil Armstrong är den enda astronauten som bokstavligt sett ville ta fotboll till månen. Efter att skickat in ett förslag valde NASA att avslå förslaget. Tyvärr rymdfans.

7. År 1998 dog sorgligt nog ett helt fotbollslag under en fotbollsmatch.

6. James Milner är den enda spelaren som har sprungit längst under en fotbollsmatch i Premier League. Efter 90 spelade minuter mot Stoke, sprang Milner 13.56 km för sitt lag Manchester City.

5. Världsrekordet för den längsta bollutspark slagen av en målvakt slogs av Manchester Citys målvakt Edersom Moares på tredje försöket. På det tredje försöket nådde han så långt som 75,35 meter, där han slog det tidigare världrekordet med 0,35 meter.

4. Luka Modric är den enda fotbollsspelaren som vunnit Champions League, guldbollen i VM och Ballon D´or samma säsong/år.

3. Lionel Messis favoritfint är Ronaldinhos Elastica. Dock gör Messi sällan den. Hmm…

2. Cristiano Ronaldo är den första spelaren som vunnit med lag i Premier League, La Liga och Serie A.

1. Julian Speroni är den äldsta spelaren som spelat i Premier League hittills. Denna säsong blev hans sista för Crystal Palace och han slutade som 39 år och 246 dagar.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar