Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 maj, 2018

Timo Werner talar om intresset från storklubbarna

Den unge anfallaren Timo Werner har gjort succé för RB Leipzig under de två senaste säsongerna. Nu ryktas han lämna Leipzig för någon större klubb.

Timo Werner är blott 22 år gammal och har bara spelat två säsonger i Bundesliga, men hans karriär har gått i raketfart uppåt under dessa två år. Totalt 34 Bundesligamål har Werner smällt in, och han är hett villebråd på transfermarknaden.

Werner är uttagen i Tysklands VM-trupp, och en framgångsrik turnering för 22-åringen gör att han kan välja och vraka mellan klubbar att gå till i sommar. Men Werner själv säger att det inte är så han ser på saken.

– VM handlar inte om att visa upp sig för Barcelona, Real Madrid, Liverpool eller någon annan klubb. Jag vill bli världsmästare och sen vill jag fortsätta att försöka uträtta saker med RB Leipzig.

Det är sedan tidigare känt att Timo Werner är en hängiven supporter av Manchester United. Men oavsett om de lägger sig i leken, kan vi troligen vänta oss att Werner i Leipzig även kommande säsong.

– Jag har inga tankar på att byta klubb, fastslår Timo Werner.

Liverpool, som är en av klubbarna Werner ryktas till, spelar final i Champions League på lördag kväll mot Real Madrid. Läs här om hur du gör för att streama Real Madrid – Liverpool i Champions League.

Här kan ni läsa mer om fotbollrykten och övergångar.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar