Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 aug, 2017

Therese Johaug – Överklagar inte avstängning

Det är få människor som kan gått miste om att den norska skidåkerskan Therese Johaug blev avstängd. Detta efter att hon åkt fast i en dopningskontroll.

Hon ska burit otillåtna ämnen i kroppen, och domen slog hårt på Therese Johaug. Domen blev nämligen att hon blir avstängd i ett år. Det innebär att hon missar hela världscupen, samt vinter-OS i Sydkorea.

Domen tycker Therese Johaug, och många norskar är alldeles för hård. Trots detta kommer inte domen att överklagas.

johaug norska skidlandslaget

Liten chans för Johaug

Jörn Ernst, tränare för Therese Johaug kom med meddelandet att de inte kommer överklaga den avstäning som Johaug tidigare fått.

Detta av anledningen av att de norska skidlandslaget är skeptiskta om det kommer ske en förändring av beslutet.

Att överklaga domen skulle därför bara dra ut på den jobbiga process som Therese Johaug redan gått genom.

Dessutom skulle det kosta mer resurser i form av advokatsarvoden och andra kostnader. Det är därför smartast av norskan, och det norska skidlandslaget att låta bli att överklaga domen för Therese Johaug.

Laddar om!

Therese Johaug har självklart varit arg, ledsen och besviken på den dom som i förlängningen gör så att hon missar vinter-OS i Sydkorea.

Hon låter sig dock inte gå ner totalt efter domen. Hon har lovat sig själv, och alla norska skidsupportrar att hon kommer att komma tillbaka. Förhoppningsvis starkare än någonsin.

Det kommer nog därför inte vara sista gången som vi på Sportal rapporterar om Therse Johaug.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar