Tävling i Gällivare – Skidpremiär inför OS

I helgen så kommer det att hållas en stor internationell tävling inom längdskidor. Tävlingen går under namnet Gällivarepremiären och är startskottet inför säsongen inför det stundande Vinter OS i Pyeongchang.

Premiären beskrivs vara rekordtidig, och redan under den 17-19 november kommer det tävlas på Hellnerstadion i Gällivare.

De tävlingar som ska avgöras är från både juniorer, och seniorer. Blnad seniorerna så hittar vi den svenska eliten inom längdskidsåkning, samt andra stora namn från den internationella toppen.

Live stream & TV

Det går fint att följa tävlingarna från din soffa. Detta gör du bäst med hjälp av SVT som kommer att sända live från skidpremiären i Gällivare. Detta både via TV och live stream.

Vill du se tävlingarna som är startskottet inför försäsongen för längdskidåkningen till OS 2018? Då kan du streama Gällivare skidpremiär live på SVTplay, eller se Vinterstudion direkt på SVT1.

Det är en fördel att du känner till vilka tävlingar och tider som gäller i helgen mellan den 17-19 november. Speceillt om du är en person som väntar dig att följa tävlingarna via live stream eller på TV.

För att hjälpa dig så har vi hjälpt till med ett schema och TV-tider här nedanför.

Schema & program från Gällivare

De tävlingar som är allra mest intressant för dig som vill följa svenskarnas uppladdning inför OS har vi radat upp här nedanför.

Det handlar då om tävlingar på både dam- och herrsidan i längdskidåkning, samt sprint.

Viktiga TV-tider

  • 18/11, kl. 11:00: 10 km, klassikst – Damer
  • 18/11, kl. 12:30: 15 km, klassikst – Herrar
  • 19/11, kl 11:45: Sprint, klassisk stil – Dam & herr

gällivare skidtävling 2017

Ladda upp inför OS 2018

För våra svenska skidåkare så handlar allt om att hitta formen fram tills OS 2018 i Pyeongchang. Detta kommer de göra med hjälp av stenhård träning, tävlingar och mycket annat.

Vi rekommenderar alla att följa uppladdningen från alla svenskar inför OS. Därför rekommenderar vi även att du är med från början. Premiärtävlingen i Gällivare kommer nämligen att bli ett startskott för den hårda säsongen som väntar inför OS.

OS 2018 i Sydkorea kommer att ha sin premiär den 9 februari. Tills dess så gäller det för alla svenskar som ska deltaga att hitta rätt form. Att komma ur form till OS är något som ingen deltagare vill.

Dessutom kan du ta tempen på alla svenska längdskidåkare och sprinters inför OS 2018. Då blir det enklare för dig att gissa ungefär hur många medaljer som det svenska landslaget i OS kommer att ta tillsammans.