Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 jul, 2018

Swedish Open 2018 – Se tennis från veckan i Båstad

Båstadveckan, Båstad Open, Swedish Open. Kalla det vad du än vill. Igång är det iallafall. Här kommer du kunna hitta live streams från Sveriges största tennisturnering. Dessutom får du koll på spelschemat & annan bra fakta.

Många är på plats i Båstad inför Swedish Open. Är du inte där så kan du istället välja att streama Swedish Open och dess matcher direkt på nätet. Faktum är att det är att sända tennis från Båstad under 2018.

Läs vidare för att ta reda på vart och hur du kan se Båstad Open på din dator, mobil eller iPad. Eller under vilka tider som dina matcher spelas.

Streama tennis från Båstad Open

Det korrekta namnet på turneringen är Swedish Open. Däremot är det många i Sverige som kallar tävlingen för Båstad Open. Kärt barn har kanske många namn.

För att kunna se Swedish Open via live stream så kan du ta hjälp av en välkänd sida online. Denna sida samlar inte bara tennis streams från Båstad, utan där kommer du även kunna tippa på matcherna.

Det är nämligen inne hos bet365 som du kan hitta den live sändningar från Swedish Open som finns. Som vi nämnde tidigare så är det en stor fördel att han möjligheten att spela på odds samtidigt som du kan streama de matcherna som du spelar på.

Mer om alla odds kan du hitta lite längre ner. Här kommer vi med de steg som krävs för att se Swedish Open streams från Båstad.

  • Gå till bet365
  • Registrera konto, eller logga in
  • Ha 50 kronor att spela odds för
  • Gå till alla live streams
  • Streama tennis från Swedish Open 2018

Inne hos bet365 så kommer du kunna se tennismatcherna via den enhet som du helst önskar. Det innebär att det är möjligt att streama från mobil, surfplatta, dator och TV.

Se på TV

Självklart kommer det finnas TV-kanaler som sänder tennis från Swedish Open. De kanaler som då har rättigheter att sända matcherna är Viasat.

Väl där så är det främst Viasat Sport som kommer att vara huvudkanalen. Där kommer de visa matcherna direktsänt under hela Båstadveckan.

  • Viasat Sport sänder Swedish Open

Här ovanför så kan du få en överblick hur det egentligen ser ut i Båstad under tiden som Swedish Open spelas. Videon är från 2016.

Program & matcher

Här följer ett spelschema med alla matcher som spelas under Swedish Open i Båstad.

Söndag 15 juli

10.30 Kvaltävling, 1:a omgången på nedre banorna

12.00 Arenan öppnar

13.00 Invigning av Tennisveckorna Fri Entré

14.00 Kids Day

Måndag 16 juli

10.00 Arenan öppnar

11.00 Kvaltävling, finaler

13.00 Singel, 1:a omgången

Dubbel, 1:a omgången

Tisdag 17 juli

10.00 Arenan öppnar

11.00 Singel, 1:a omgången

Dubbel 1:a omgången

Onsdag 18 juli

10.00 Arenan öppnar

11.00 Singel, 2:a omgången

Dubbel, 1:a och 2:a omgången

Torsdag 19 juli

10.00 Arenan öppnar

11.00 Singel 2:a omgången

Dubbel, 2:a omgången och kvartsfinaler

Fredag 20 juli

10.00 Arenan öppnar

11.00 Singel kvartsfinaler

Dubbel, kvartsfinaler och ev. 1 semifinal

Lördag 21 juli

12.00 Arenan öppnar

13.00 Singel, semifinaler

Dubbel, semifinal

Söndag 22 juli

11.00 Arenan öppnar

12.00 Dubbel, final

14.00 Singel, final

tennis från båstad 2018

Om tennisveckan i Båstad

Swedish Open, eller båstadveckan är en av de absolut äldsta tennisturneringar som finns i världen. Redan sedan 1948 har man årligen spelat ett mästerskap. Evenemanget är inte hyllat av spelare som deltar. Även hela Båstad med dess turism hyllar evenemnaget år efter år.

De spelare som har vunnit Swedish Open flest gånger har svenska nationaliteter. På första plats hittar vi Magnus Gustafsson. Följd av världsspelare som Mats Wilander och Björn Borg.

Fram tills 2018 så har man även haft en damturneringar vid sida herrarna. Detta kommer inte ske i år. Detta pga ”bristande intresse” enligt tävlingsarrangörerna.

Swedish Open är väldigt känd i Sverige för att innehålla mycket lyx och flärd. Många symboliserar nämligen tennisveckan med champagne, skaldjur, dyra bilar och onödigt dyra varor.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar