Sveriges startelva mot Estland presenterad

Imorgon spelar Sverige sin första match i januariturnén. Estland står för motståndet, och Janne Andersson har nu gått ut med startelvan som ska ta sig an uppgiften.

Svenska landslaget befinner sig för närvarande i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, för det traditionsenliga januarilägret – landslagslägret bestående av spelare hemmahörande i de nordiska ligorna.

Januarilägret är en bra inkörsport till det riktiga landslaget. När de ordinarie landslagsspelarna är mitt uppe i säsong passar svenska landslaget på att hålla detta läger för att få en bra bild av spelare som är landslagsaktuella, men som ännu inte etablerat sig i dessa sammanhang.

Upplägget och reglerna under detta läger fungerar på precis samma sätt som i det riktiga landslaget, vilket förenklar både för spelarna och för ledningen om och när någon av dessa spelare skulle bli uttagna i A-landslaget framöver.

Under lägret spelar Sverige två matcher, först mot Estland imorgon den 7:e januari, och därefter mot Danmark den 11:e januari. Janne Andersson har nu gått ut med startelvan till Estlandsmatchen.

Fyra debutanter

I startelvan mot Estland ingår fyra landslagsdebutanter. Dessa är anfallarna Jordan Larsson och Gustaf Nilsson, samt mittfältaren Robert Gojani och försvararen Joel Andersson.
– Vi väljer att starta med två elvor, en mot Estland och en mot Danmark för att alla utespelare ska få starta en match, sade förbundskapten Janne Andersson under dagens presskonferens.
– Vi har inte toppat något lag eftersom vi bedömer att Estland och Danmark har rätt jämna trupper jämfört med oss och det är svårt att toppa, det är så jämnt, fortsatte Andersson. Det är sex spelare med i laget som var med i fjol så jag vill se att strukturerna och grunderna sitter, men sedan kommer det inte bli hundra procent rätt.

Sveriges startelva mot Estland (avspark 18:15 söndag 7:e januari)

Abrahamsson
Tinnerholm – Brorsson – J. Nilsson – J. Andersson
Wahlqvist – K. Olsson – Gojani – Hamad
G. Nilsson – J. Larsson