Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 jan, 2018

Sveriges startelva mot Danmark bekräftad

Imorgon tar sig Sverige an Danmark i Abu Dhabi. Nu har Janne Andersson bekräftat startelvan till matchen.

Sveriges landslag befinner sig för närvarande i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, för landslagets årliga januariturné. För femte året i rad hålls turnén i Abu Dhabi, och som vanligt består truppen av spelare tillhörande de nordiska ligorna.

Sveriges A-landslagsspelare är som bekant mitt uppe i säsong i de olika ligorna ute i Europa, men i Norden har fotbollen tagit ledigt. Därför passar förbundskapten Janne Andersson på att välja ut de bästa svenska spelarna med nordiska klubbadresser.

I söndags spelades en match mot Estland, som slutade 1-1 efter att inhopparen Kalle Holmberg kvitterat för Sverige. Imorgon är det match igen, då svenska landslaget tar sig an Danmark. Janne Andersson har nu bekräftat startelvan.

Helt ny elva

Det blir precis som det spekulerats i: en helt ny startelva jämför med matchen mot Estland. Detta för att alla spelare ska få chansen att visa upp sig.

I den nya startelvan kommer bland annat Östersunds succéspelare Ken Sema att ingå. Även Brøndby IF:s Johan Larsson och Malmö FF:s Oscar Lewicki ingår. Just dessa spelare är tre som har anledning att drömma om en plats i VM, särskilt Ken Sema som varit med i det riktiga landslaget under hösten.
– Ett VM vore en dröm för mig, jag ska göra allt för att komma dit, sade Sema i en intervju med SVT häromdagen. Nu har jag chansen och då ska jag ta den.

Danmarks förbundskapten saknades på träningen

Danmarks landslag kunde ha fått en bättre uppladdning inför matchen. När laget tränade igår saknades förbundskaptenen Åge Hareide, efter att ha varit på undersökning för ryggont.
– Jag föll på skidor i julas och har ingen känsel ner i ena benet, säger Hareide. Det är inga problem att sitta och ligga, men det är svårt att gå. Vi får se om det lägger sig, annars måste det opereras. Nu ska jag sitta och följa träningen, säger Hareide.

Efter grannkampen spelar Danmark mot Jordanien den 15:e januari här i Abu Dhabi, medan Sveriges turné tar slut och landslaget åker hem. Sverige – Danmark har avspark klockan 17:45, imorgon torsdag.

Sveriges startelva mot Danmark

Rinne
J. Larsson – S. Papagiannopoulos – J. Une Larsson – Lindkvist
Sema – Karlström – Lewicki – Mrabti
Holmberg – Moberg Karlsson

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar