Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 jun, 2017

Sveriges startelva i matchen mot Frankrike ikväll

Ikväll kommer Sverige att ställa upp med sina elva spelare mot Frankrike. Matchen har sedan länge varit hypad, och ikväll är det dags.

Den 9 juni, kl. 20:45 kommer domaren att blåsa av för avspark. Det gäller då för Sverige att hålla sig till den plan som de har. Att få med sig minst en poäng från matchen kan ses som en lyckad match mot topprankade Frankrike.

Vilka spelare kommer vi då att hitta i Sveriges startelva mot Frankrike? Här delar vi med oss av uppgifter som kommit in till fotbollskanalen.se.

Spelare som startar i Sverige

Som vi nämnde så är inte startelvan mot Frankrike helt fastställd ännu. Däremot har vi fått ganska säkra uppgifter om vilka spelare som kommer befinna sig på planen vid avspark.

Nedan följer den trupp med 11 spelare som finns med i startelvan i kvällens match.

Målvakt:

Robin Olsen

Backar:

Mikael Lustig
Victor Nilsson Lindelöf
Andreas Granqvist
Ludwig Augustinsson

Mittfältare:

Jimmy Durmaz
Albin Ekdal
Jakob Johansson
Emil Forsberg

Anfallare:

Ola Toivonien
Marcus Berg

Det är inga större överraskningar i den svenska landslagstruppen ikväll. Startelvan kunde nog en del kunna lista ut redan förra veckan. Det som kanske många blir förvånade över är att John Guidetti inte får förtroende från start. Däremot är han självklart med för att kunna göra ett inhopp.

Även Martin Olsson kommer att få börja matchen från sidan. Han drog en tid med en skada, men ska nu vara spelklar. Däremot väljer Janne Andersson att börja med Ludwig Augustinsson som har fler matcher på kontot den senaste tiden.

Senaste matchen mot Frankrike blev mer jämn än vad många i Sverige hade tänkt sig. Trots att Sverige spelade på bortaplan i Paris så slutade matchen BARA 2-1. Det ger goda vibbar för att Sverige åtminstone ska spela oavgjort, eller kanske till och med vinna mot Frankrike på Friends Arena i Stockholm.

Sändningar för Sveriges landskamp

För att kunna sända matchen mot Frankrike så behöver du vara förbered. Det gäller att du ser till att ha rätt TV-kanal, eller hitta till en streamsida med matchen.

Där kan du ta dig vidare, eller läsa mer om hur du kan sända matchen live ikväll.

Förutom hur du kan se Sverige spela mot Frankrike, så kan du även läsa mer om själva matchen. Vi på Sportal har nämligen sett till att skapa ett speltips för dig. I vårt Sverige – Frankrike speltips & odds kan du läsa om hur vi tippar matchen.

I vårt speltips så kommer du även kunna läsa om erbjudanden som du kan använda i samband med att du spelar på en svensk vinst i fotbollsmatchen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar