Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 aug, 2019

Sveriges landslagstrupp till Färöarna och Norge uttagen

Janne Andersson presenterade idag sin den uttagna landslagstruppen till EM-kvalet mot Färöarna och Norge. Här finner du alla namn.

Sveriges förbundskapten Janne Anderssn har tagit ut landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Färöarna och Norge den 5:e respektive 9:e september.

Inför uttagningen av truppen har det varit mycket snack om huruvida Janne Andersson skulle ta ut någon Marcus Danielson eller Muamer Tankovic, som gjort succé för Djurgården respektive Hammarby under säsongen.

När Andersson under onsdagseftermiddagen presenterade sin trupp står det klart att en av dessa allsvenska klasspelare tagits ut. Muamer Tankovic finns med i landslagstruppen, men inte Marcus Danielson.

– Muamers mognadsprocess sedan han kom till Hammarby har varit fantastisk, säger Janne Andersson. Han visade en attityd när han var med under januariturnén i år och han förtjänar att bli uttagen nu.

Annat värt att anmärka på är att 24 spelare är uttagna, en mer än den normala truppstorleken på 23. Men det här är inte första gången Andersson gör på det här sättet.

John Guidetti behåller sin plats trots utebliven speltid i Alavés, och Niklas Hult blir förstavalet på vänsterbacken i Ludwig Augustinsson och Martin Olssons frånvaro.

Viktor Claesson saknas även han på grund av skada, och det återstår att se om Tankovic är tänkt att spela som vänstermittfältare eller som en av två anfallare i Sveriges 4-4-2.

Här kan du läsa om hur du gör för att streama Färöarna – Sverige live.

Här finner ni alla namn:

Målvakter:

Robin Olsen, Roma

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn

Kristoffer Nordfeldt, Swansea

Försvarare:

Niklas Hult, Aten

Andreas Granqvist, Helsingborg

Pontus Jansson, Brentford

Filip Helander, Glasgow Rangers

Emil Krafth, Newcastle

Victor Nilsson-Lindelöf, Manchester United

Mikael Lustig, Gent

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn

Mittfältare:

Gustav Svensson, Seattle

Jakob Johansson, Rennes

Emil Forsberg, Leipzig

Jimmy Durmaz, Galatasaray

Albin Ekdal, Sampdoria

Muamer Tankovic, Hammarby

Kristoffer Olsson, Krasnodar

Sebastian Larsson, AIK

Anfallare:

Alexander Isak, Real Sociedad

Robin Quaison, Mainz

Sebastian Andersson, Union Berlin

Marcus Berg, Krasnodar

John Guidetti, Deportivo Alavés

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar