Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 sep, 2017

Sveriges chanser att ta sig vidare till VM

Igår spelades en match mellan Bulgarien – Sverige. En match som både svenskar och bulgarier trodde skulle sluta med svensk seger. Så blev det inte. Istället så slutade matchen 3-2 till Bulgariens fördel.

Nu väntar en viktig match i VM-kvalet. Den matchen spelas mellan Vitryssland och Sverige. Där har det svenska landslaget en nya chans att förstärka sina chanser att gå till VM i Ryssland 2018.

Här kommer vi att gå genom de chanser som Sverige nu har att ta sig till fortsatt spel mot VM. Då krävs det att Sverige lyckas hålla den andra plats man just nu innehar i tabellen för Grupp A.

andreas granqvist i svenska landslaget

Inför Vitryssland – Sverige

Det är helt klart en viktig match som väntar för Sverige. Motståndet är i form av Vitryssland. Det är med andra ord ett lag som Sverige verkligen ska slå. Däremot efter förlusten mot Bulgarien så finns det inga säkra matcher i slutspurten av VM-kvalet.

För att Sverige ska behålla sin andra plats i gruppen, så behövs tre poäng. Det skulle även ge Sverige goda chanser att sedan vinna mot Luxemburg. Lyckas man då med bedriften att rada upp en del mål, så har Sverige råd med att förlora mot Holland i sista matchen. Bara man lyckas hålla siffrorna nere.

Därför borde vi i Sverige inte hänga med huvudena allt för mycket. Vi har fortfarande goda chanser att nå VM. Trots att det svider att förlora första platsen i gruppen till Frankrike.

Vi tror inte att Sverige kommer att åka på ett nytt bottennapp mot Vitryssland i nästa match. Om du vill läsa vad vi tror om matchen så har vi hjälpt dig med ett speltips.

Det kommer även finnas hjälp för dig som vill sända & streama Vitryssland – Sverige den 3/9. Det är perfekt för dig som vill följa dramatiken live på din tv, dator, eller mobil.

I vår artikel om live streaming av svenska landslaget mot Vitryssland kan du hitta mer information om matchstarter, sändningstider eller annat som kan vara bra att veta inför VM-kvalsmatchen.

tabell grupp a vm kval

Goda chanser att nå VM!

I den uppdaterade tabellen från Sveriges VM-kvalgrupp kan du själv räkna ut att Sverige fortfarande har bra chanser att nå VM.

Det krävs att Sverige kommer minst på en andra plats för att kunna hålla drömmen om VM 2018 i liv.

Visst var det en kalldusch att förlora mot Bulgarien, men det finns ingen tid att slicka sår. Nu gäller det att ladda om för Sveriges kommande matcher. Nedan ser du vilka matcher som det svenska landslaget har kvar att spela i deras Grupp A.

  • Vitryssland – Sverige
  • Sverige – Luxemburg
  • Holland – Sverige

Som du säkert kan räkna ut så kan den sista gruppmatchen för Sveriges del bli en riktig rysare. Där kan matchen mellan Sverige – Holland bli direkt avgörande.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar