Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 21 aug, 2017

Stenson vann titel – Prispengar på 8 miljoner kronor

Den svenske golfaren Henrik Stensson har väntat länge på en titel i PGA-touren. Väntan tog över när Henrik Stensson blev klar för en titel i PGA-tävlingen – Wyndham Championship.

Tävlingen avgjordes efter att Henrik Stensson storspelat tävlingen rakt igenom. Tillsammns i toppen med Henrik Stenson låg fyra andra spelare. En konkurrens som Henrik Stensson skakade av sig till det sista hålet.

Nu har vi ännu en svensk vinst i en stor PGA-tävling. Henrik Stenson belönades inte bara med äran att stå högst på prispallen. Som vinnare över tävling så kunde Henrik Stenson hämta ut en vinstsumma på hela 8 000 000 kr. Grattis Stenson!

prissumma pga tävling golf

Stora prissummor

Det kan inte undgått många svenskar att golf är en sport där det finns massor av pengar att tjäna. Speciellt om du skulle vara riktigt bra.

Som vinnare i de många tävligarna som anordnas så finns det alltid prispengar med i potten. Detta lär vara en av många anledningar till varför golf är en sport som är såpass populär att titta på, eller att utöva.

Prissumman som Henrik Stenson plockade hem tillhör inte de största belöningarna man kan få inom golfens värld. I de riktigt stora tävlingarna kan helt sanslösa summor delas ut som vinstpengar.

Kanske är det därför som golfspelare ofta är bland de rikaste idrottsmännen som finns. Tiger Woods är tidigare en golfare som legat högt på den lista med rikast sportstjärnor i världen.

Henrik Stenson har tidigare tagit emot stora prispengar efter ha vunnit, eller kvalificerat sig till stora tävlingar. Golf är en sport som lockar många att följa tävlingar via TV och live streams. Därför finns det även gott om sponsorer som vill vara med och synas på event. Detta leder till ett större intresse, samt större vinstpengar till den spelare som vinner tävlingen.

henrik stenson hugo boss puttar

Börja streama golf online!

Golf tycker vi är en mycket rolig sport att följa. Speciellt då vi har flera svenska golfare som spelar i de absoluta finrummen när det kommer till golf.

Henrik Stenson är en spelare som inte minst har gjort golfen större i Sverige. Många har fått upp intresset för sporten efter att den stora stjärnan gjort goda insatser i de tävlingar som anordnas.

Vi rekommenderar dig helt klart att börja streama sport & golf. Det är ett knep för dig som inte vill missa stora tävlingar.

Det finns många olika knep för dig att se golf på nätet. Det är under vissa tävlingar helt inne hos vissa streamsidor, samtidigt som det kostar pengar hos andra. Det bästa du kan göra är att jämföra lite hos oss innan du väljer vilken hjälp du vill ha för att kunna streama golf.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar