Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 16 aug, 2017

Snart släpps FIFA 18 från EA sports

Det finns många sätt att njuta av fotboll på. En del tycker det är roligast att kolla på, samtidigt som andra tycker det är roligare att spela. Det finns även de som allra helst njuter av fotboll via TV-spel.

Världens största TV-spel inom fotboll är FIFA. Sedan 1993 har EA sports valt att lansera uppdaterade versioner av FIFAs fotbollsspel. Snart är det dags för FIFA 18 att släppas, och många är självklart intresserade av det nya spelet.

Här kollar vi vidare på det nya spelet & när FIFA 18 kommer att släppas ut på marknaden.

Premiärsläpp för nya FIFA 18 i butiker

Den 29 september 2017 kommer FIFA 18 att släppas. Det innebär att vi i Sverige först då har chansen att köpa hem det nya fotbollsspelet. Detta om man inte förbeställer spelet direkt från EA Sports. Då är det möjligt att få spelet hemskickat redan tre dagar innan lanserigen släpps.

Det nya spelet kommer naturligtvis inte vara likadant som föregående version. Det förväntas en lång rad förbättringar och ändringar. Detta för att göra världens populäraste fotbollsspel ännu mer populärt.

 • Spelnamn: FIFA 18
 • Lanseras: 29 september, 2017
 • Tillverkare: EA Sports

Som tidigare år så kommer FIFA 18 innehålla det relativt nya spelläget ”Ultimate team”- Det är ett läge där du själv kan bygga upp ditt lag från grunden och möta andra spelare online.

Spelet kommer under den 29 september släppas till samtliga konsoler där FIFA 18 är tillgängligt till. Nedan ser du en lista med de konsoler som FIFA 18 kommer att släppas till.

 • Playstation 4
 • Xbox One
 • PC
 • PlayStation 3
 • Xbox 360

legender fifa 18

Förbättringar & nya funktioner

Många i Sverige är spända på att det nya FIFA 18 ska lanseras, och ser fram emot de förbättringar som EA Sports har utlovat.

Vi har redan på förhand kollat in spelet för att få bättre överblick av vad vi kan förvänta oss. Nedan radar vi upp de förändringar som vi kan hitta redan innan spelet släpps i butiker.

 • Verkligare spelarrörelser

EA Sports lovar alla spelare att de jobbat hårt med sin ”Real Player Motion”. Det vill säga hur spelarna på FIFA 18 kommer att röra sig. Den nya teknologin kommer att ge den data som krävs för att spelarna ska röra sig likadant, eller så likt verkligheten som möjligt.

 • Personligheter i spelarna

Det börjades på ett arbete för FIFA 17 om att ge spelarna en starkare karaktär. Det innebär att spelarna ska bli mer lika de riktiga fotbollsspelarna som existerar. T.ex. så kommer Cristiano Ronaldo att skjuta frisparkar på det karaktäriska vis han gör i verkligheten.

 • Nya finter

FIFA 18 kommer att innehålla flera nya finter och bättre känsla i det tekniska spelet. Snabbare vändningar, mer explosivitet, och roligare upplevelse är något som utlovas.

 • Crossbollar

Det kommer även att tilläggas en hjälp för dig som vill slå crossbollar. En helt ny funktion kommer låta dig styra, eller få bättre kontroll på de crossbollar som ska läggas.

 • Byta spelare utan att pausa

För första gången någonsin så kommer du att kunna byta in, och ut spelare utan att behöva pausa matchen. Det är deras nya och smidiga ”Dynamic Quick Substitutes”-funktion som kommer hjälpa dig med det.

 • Taktiker

Nytt för FIFA 18 är även att spelet direkt kommer att ha taktiker som används i verkligheten. Till exempel så kopierar spelet t.ex. Barcelonas slående passningsspel. Taktikerna kommer hela tiden att uppdateras i takt med verkligheten.

datum när fifa 18 släpps sverige

Bästa fotbollsspelet i världen!

Det är ingen slump att FIFA-spelen hela tiden röstat fram som de bästa sportspelet. Trots att FIFA inte har en sylvass konkurrens, så fortsätter spelet att vara världsledande.

Det finns många mindre och fotbollsspel online som inte alls håller den känsla och teknologi som FIFA har byggt upp sedan 1993.

Vi har svårt att se FIFA bli omsprunget av något annat sportspel. Det är alldeles för mycket pengar, lojala kunder, och arbete för att det ska läggas ner, eller ersättas av något annat.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar