Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 sep, 2018

Streama Slovakien – Danmark: En av de konstigaste matcherna någonsin

Slovakien möter Danmark i en träningsmatch under torsdagskvällen. Det vi kommer att få se är en av de konstigaste landskamperna någonsin.

Streama Slovakien – Danmark

För att titta på Slovakien – Danmark live behöver du ha ett konto på CMore, då det är där du kan se denna landskamp. Skaffa kontot C More Mycket Sport för bara 199 kronor i månaden och se alla landskamper från Nations League och massor av träningsmatcher. Det går också att köpa en matchbiljett för att endast streama Slovakien – Danmark.

Matchen visas direkt och du kan dessutom pausa och spola bakåt eller titta igen på din stream/sändning. Adam Pinthorp kommer att kommentera matchen som spelas på Štadión Antona Malatinského.

Se matchen på TV

Matchen visas på Sportkanalen HD, vilket är en kanal du får tillgänglighet till med ett CMore-abonnemang. Sportkanalen är den enda Tv-kanalen i Sverige som visar matchen.

  • Match: Slovakien – Danmark, träningslandskamp
  • Datum & tid: Onsdag 5 september 20:45
  • Arena: Štadión Antona Malatinského
  • Stream: CMore

Danmark tvingas skicka sitt futsalspelare till officiella landskamper

Det danska fotbollsförbundet, DBU, och de danska spelarna ligger i en konflikt. Vad konflikten handlar om har de inte gått ut med offentligt, men det ska handla om några slags oenigheter gällande spelarnas avtal.

Denna konflikt har gått så pass långt att de danska spelarna valt att strejka från landslagsspel. Med träningsmatch mot Slovakien under onsdagskvällen och Nations League-match mot Wales på söndag har Danmarks landslag därmed hamnat i en kritisk situation.

De flesta trodde kanske att det skulle lösa sig på något sätt, eller att spelarna skulle ge efter. Men icke. Danmark har tvingats kalla in en landslagstrupp bestående av spelare från det danska futsal-landslaget (!), det vill säga Danmarks landslag i inomhusfotboll. Truppen kompletteras med några spelare från danska tredjedivisionen.

Danmarks förbundskapten Åge Hareide vägrar hålla i laget denna samling, och istället kliver legendaren John ”Faxe” Jensen in. Precis som resten av det danska folket har Jensen aldrig hört talas om spelarna han nu ska coacha.

– Jag pratade med dem allihop på flygplanet. Jag vet inte vem någon av dem är och fick därför ta det från början med att fråga om deras namn och deras position.

Slovakiens förbundskapten Jan Kozak är irriterad över Danmarks strul, då denna förberedelsematch inför Nations League för Kroatien nu inte ger så mycket.

Speltips

Danmarks trupp har ingenting på den här nivån att göra, och vi väntar oss en överkörning från Slovakien. Inomhusfotboll ger dig visserligen god teknik, men det är en annan sak att gå ut på en riktig plan.

Sveriges förbundskapten i futsal har sagt att han tror att den här danska truppen håller ungefär samma nivå fotbollsmässigt som ett svenskt tredjedivisionslag. Oddset på Slovakien att vinna matchen är 1.05, vilket visar på den enorma kvalitetsskillnaden mellan lagen här. Vi tror att siffrorna kan rinna iväg rejält, och spelar över 4.75 mål till 1.80 gånger pengarna.

Spelet på över 4.75 mål innebär att om det blir 5 mål i matchen får du vinst på halva insatsen och halva insatsen tillbaka. Blir det minst 6 mål går spelet in helt.

  • Tips: Över 4.75 mål
  • Odds: 1.80, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar