Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 27 jun, 2017

Skandal att Qatar får VM 2022? – Nya uppgifter

Det är många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Qatar ska bli världlandet för att hålla fotbolls-VM 2022. Många känner till att Qatar är ett land med mycket ekonomiska, och ojämnt fördelade tillgångar.

Dessutom så är vädret i Qatar inte optimalt för att spela fotboll i på sommaren. Tempraturer upp mot 45 grader är inte helt ovanligt

Att FIFA trots detta valt att lägga VM 2022 i Qatar. Många har misstänkt att det rör sig om mutor, eller andra fördelar för huvudledningen för att välja Qatar som värdland för fotbolls-VM.

qatar vm logo

Betalat 10-årig flicka för privatjet

Det kom tidigare idag in uppgifter om att Qatar ska ha använt sig av en 10 årig flicka för att locka till sig VM i fotboll.

Enligt uppgifter till den tyska tidningen Bild så ska Qatar betalat omkring 17 miljoner kronor till den unga flickan. Detta för att kunna ordna ett privatjet för FIFAs tjänstemän till Brasilien.

Micheal Garcia som arbetar som advokat för att se till att korruption inte ska påverka FIFAs beslut. Denna advokat har valt att avgå i protest efter att Qatar fick grönt ljus att hålla i VM 2022.

Detta är långt ifrån den enda gången som FIFAs ledning varit i blåsväder för att bli anklagade för korruption. Däremot känns det inte tänkbart att FIFA kommer ta skulden på sig.

Vid tidigare tillfällen när något liknande har hänt, så har FIFA slått ifrån sig anklagelserna och beskrivit sig själva som brottsoffer. Det innebär därför att Qatar kommer bli den största syndabocken för denna skandalen.

Flickan som användes för att beställa ett privatjet till FIFAs ledning är en dotter till en tjänsteman med rösträtt i FIFA.

Frågan är hur mycket som kan grävas fram innan världsmästerskapet 2022 väl kommer att starta.

privatjet 10 årig flicka qatar fifa

Mer korruption i FIFA

Det är som tidigare nämnt inte den enda anklagelsen som FIFA har fått ta emot. Många gånger tidigare så har ledningen blivit anklagad för att ta emot mutor och sett bort från uppenbar korruption.

Många människor känner nu agg mot både Qatar och FIFA. Många tror att detta är bara början på de skandaler som FIFA är inblandade i.

Tyvärr så har det blivit allt vanligare att kunna gömma sig inom kurruptionen. Något som inte gynnar fotbollsälskare som vill att det ska gå rätt till.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar