Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jul, 2019

Streama Senegal – Algeriet: Se finalen av Afrikanska Mästerskapen

Final i Afrikanska Mästerskapen! Allt inför matchen i vår guide där ni finner speltips, troliga startelvor och mycket mer! Se även hur ni gör för att streama Senegal – Algeriet eller för att titta på matchen på TV.

Afrikanska Mästerskapen har nått fram till final, och nu ställs de två bästa lagen mot varandra i en uppgörelse om att bli Afrikas bästa fotbollsnation. Trycket på att hitta en Senegal – Algeriet live stream är stort, och i den här artikeln gör vi vårt för att visa dig hur ni kan titta på matchen online.

Det går att streama Algeriet – Senegal på Bet365. Allt ni behöver göra är att sätta in minst 50 kronor, vilka ni kan plocka ut igen så fort matchen är slut om ni vill!

Vill du titta på Algeriet – Senegal? Gör det på Bet365!

Sätt in pengar att spela med (minst 50 kr) för att se finalen av Afrikanska Mästerskapen!

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Streama Senegal – Algeriet

Det är förvånande enkelt att streama Senegal – Algeriet online på internet. Du kan nämligen se matchen på Bet365, såvida du gjort en insättning på minst 50 kronor. Då kan du titta på matchen via livesändning direkt från sajtens hemsida.

Steg för steg är det du ska göra att klicka dig in på Bet365 och skapa ditt konto. Därefter gör du en insättning på minst 50 kronor, och vips så har du låst upp din Senegal – Algeriet live stream och även alla andra streams!

Så länge du har pengar på kontot kan du förutom att streama finalen i Afrikanska Mästerskapen (African Cup of Nations) kolla på massor av fotboll direkt på Bet365:s hemsida. När helst du önskar kan du göra ett uttag och få tillbaka dina pengar, men om du har 0 kronor på kontot kan du bara titta på live streams i ett ytterligare dygn så vi rekommenderar dig att åtminstone lämna kvar 1 krona på kontot.

På Bet365 kan du se fotboll från valfri plattform – titta från mobil, dator eller surfplatta!

  • 1. Gå in på Bet365
  • 2. Skapa konto
  • 3. Gör en insättning (minst 50 kronor)
  • 4. Titta på Senegal – Algeriet (avspark 21:00 fredag 19/7), finalen i Afrikanska Mästerskapen

Innan finalen spelas är det som bekant dags för bronsmatch. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Tunisien – Nigeria, bronsmatchen.

Se Senegal – Algeriet på TV

Om du ska se finalen i Afrikanska Mästerskapen på TV så hänger det på om du har Sportkanalen, då det är den kanal som sänder Senegal – Algeriet.

Matchen har avspark 21:00 och Sportkanalen är en del av C Mores utbud. Därför kan du vänta dig att få höra någon av de välkända TV4-rösterna att kommentera matchen.

Ifall du inte har Sportkanalen kan du ändå se matchen på TV genom att till exempel koppla datorn där du sänder matchen till din TV, och på så sätt koppla över bilden.

  • TV: Sportkanalen
  • Avspark: 21:00

Trolig startelva, Senegal

Alfred Gomis
Lamine Gassama – Cheikhou Kouyaté – Kalidou Koulibaly – Youssouf Sabaly
Idrissa Gana Gueye – Henri Saivet – Badou Ndiaye
Krepin Diatta – M’Baye Niang – Sadio Mané

Trolig startelva, Algeriet

Mouez Hassen
Mohamed Dräger – Dylan Bronn – Yassine Meriah – Oussama Haddadi
Ferjani Sassi – Ellyes Skhiri – Ayman Ben Mohamed
Taha Yassine Khenissi – Wahbi Khazri – Youssf Msakni

Senegal vidare efter förlängning

Semifinalen mellan Senegal och Tunisien innehöll det mesta. Matchen stod visserligen länge och vägde vid ett 0-0-resultat, men om vi till en början trodde att vi bedrogs på spänningen fick vi betalt tio gånger om i matchens avslutning.

Med 75 minuter på klockan tilldömdes Tunisien en straff, och Ferjani Sassi klev fram. Sassis försök att vänta ut målvakten misslyckades dock totalt, och mynnade istället ut i att han nästan stillastående sköt en väldigt svag straff nära mitten av målet. Senegals målvakt Alfred Gomis kunde limma straffen, vilket man inte ser särskilt ofta.

Det blev inga mål under ordinarie tid, och matchen gick således till förlängning. Där ställde ett snöpligt självmål till det för Tunisien. Lagets målvakt skulle boxa ut ett inlägg men träffade bollen rejält fel, som gick rakt på en lagkamrat och studsade in i mål.

Bara några minuter efter baklängesmålet var Tunisien nära att få en ny straff, efter att bollen träffat handen på en senegalesisk försvarare. Men domaren valde efter VAR-granskning att fria.

Nu är Senegal alltså framme i final, och detta efter att bara ha släppt in ett mål – i vad som också är lagets enda förlust – under turneringens gång. Vilka man släppte in det målet, och förlorade mot? Jo, Algeriet.

Ovan kan ni se höjdpunkter från Senegals semifinalseger mot Tunisien.

Mahrez frisparkssköt Algeriet till final

Algeriet är det enda laget i turneringen som inte förlorat någon match. Man gick rent genom gruppspelet och hade fram till kvartsfinalen mot Elfenbenskusten, som man vann på straffar, inte släppt in ett enda mål.

Semifinalen mot Nigeria såg väldigt länge ut att gå till förlängning, men i den 5:e stopptidsminuten tilldömdes Algeriet frispark i bra läge. Och vem klev fram om inte storstjärnan Riyad Mahrez? Med en perfekt placerad frispark i det bortre krysset sköt han sitt land till final.

Kolla in höjdpunkterna från semifinalen mellan Algeriet och Nigeria.

Inför matchen

Algeriet har övertygat oss under mästerskapet, och de vann trots allt när de ställdes mot Senegal i gruppspelet. Man är oerhört stabila bakåt och har samtidigt stor spets framåt i form av främst Riyad Mahrez men även bland annat Napolispelaren Adam Ounas, som stått för tre mål i mästerskapet. En annan spelare för Senegal att se upp med är mittfältaren Ismaël Bennacer, som med sina prestationer med Empoli under säsongen ser ut att vara på väg att säkra en övergång till AC Milan.

Senegal är ett starkt lag de också, men har trots allt haft en ganska enkel väg till finalen. I gruppen besegrade man Tanzania och Kenya, i åttondelen och kvarten slog man Uganda respektive Benin med blot ett mål vardera. I de lite svårare matcherna – Algeriet och Tunisien – har det blivit förlust i en och oavgjort i en. Sedan slog man visserligen Tunisien under förlängningen.

Fakta och statistik

Nation Senegal
Invånare 15 800 000
Språk Franska
Lagkapten Cheikhou Kouyaté
Bäste målskytt i turneringen Sadio Mané (3)
Flest assist Lamine Gassama (2)
Totalt antal deltaganden i Afrikanska Mästerskapen 4
Guld 0
Silver 1 (2002)
Brons 0
4:a 3 (1965, 1990, 2006)
Nation Algeriet
Invånare 42 200 000
Språk Arabiska
Lagkapten Riyad Mahrez
Bäste målskytt i turneringen Riyad Mahrez, Adam Ounas (3)
Flest assist Ismaël Bennacer, Islam Slimani (2)
Totalt antal deltaganden i Afrikanska Mästerskapen 6
Guld 1 (1990)
Silver 1 (1980)
Brons 2 (1984, 1988)
4:a 2 (1982, 2010)

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar