Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 mar, 2019

Semifinaler i Svenska Cupen – Lagen klara

I helgens så fastställdes resultaten i de totalt fyra kvartsfinalerna i Svenska Cupen. Det blev ganska stor spänning i de flesta av matcherna. Det tvingades att bli övertid i tre av de fyra matcherna.

Nu står det klart vilka lag som har gått vidare och vilka som har fått lämna. Läs sammanfattning av helgens matcher, samt ta reda på vilka semifinaler som väntar i nästa omgång.

Helgens kvartsfinaler i Svenska Cupen

Det var totalt fyra matcher som spelades under helgen. Där två heta derbyn väntade. Ett i Stockholm, och ett i Göteborg.

Först ut var Göteborgsderbyt mellan BK Häcken och GAIS. Där rådde det egentligen aldrig något större tvivel om vilka som skulle vinna matchen. Redan innan halvtidspaus hade BK Häcken från Hisingen ryckt ifrån med 1-0, och spelade väldigt bra. I andra halvlek så utökade man sin ledning med 2-0, 3-0 och även 4-0. Därefter fick GAIS med sig ett tröstmål, men kom aldrig längre.

Senare under lördagen var det dasgs för Östers IF att ta emot AIK. Trots att publiken svek (publiksiffra: 2835 personer) så blev det en spännande match. Efter fulltid stod det 2-2 på resultattavlan. Ett resultat som AIK lyckades ändra till sin fördel genom att göra både 2-3 och 2-4 på övertid. Som förväntat gick AIK vidare.

På söndagen hade vi återigen två heta matcher i Svenska Cupen att se framemot. Först ut var ett derby i Stockholm mellan de arenadelande lagen Hammarby IF & Djurgårdens IF.

Det härliga och tuffa derbyt skulle visa sig vara allt annat än målrikt & fullt av målchanser. Det kändes i stora delar av matchen som lagen mest kände på varandra, och ingen valde att lägga i någon högre växel. När lagen gick till övertid så verkade mest som att båda lagen redan var inställda på den stundande straffläggningen. Djurgårdens IF tog sig vidare efter att man vunnit Stockholmsderbyt mot Hammarby IF på straffar.

Sista matchen som skulle fastställa semifinaler i Svenska Cupen var mellan AFC Eskilstuna – Halmstads BK på Tunavallen. Även denna matchen skulle kräva övertid för att skilja lagen åt. 1-1 stod det fram tills den 118 minuten av matchen. Då hittar Gustav Jarl målet och prickar in segermålet för AFC Eskilstuna.

Semifinaler – Lagen & matchstarter

Lagen som tagit sig vidare är nu AFC Eskilstuna, AIK, Djurgården och BK Häcken. En ganska stark uppsättning av lag som alla spelar i Allsvenskan 2019.

Här följer de semifinaler i Svenska Cupen 2019 som kommer att spela under den 17 mars:

  • 18:15 – 16/3: AIK – AFC Eskilstuna
  • 18:15 – 17/3: Djurgårdens IF – BK Häcken

Under veckan kommer vi uppdatera dig både med speltips inför semifinalerna i Svenska Cupen. Vi kommer även hjälpa dig att hitta live streams till Svenska Cupen som kommer att spela under nästa helg.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar