Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 25 maj, 2018

Ronaldo: ”Neymar och Cristiano hade spelat bra tillsammans”

Neymar har under flera månaders tid ryktats till Real Madrid. Nu uttalar sig brasilianske Ronaldo om en eventuell övergång.

När Neymar lämnade Barcelona för att gå till Paris Saint-Germain förra sommaren, blev han i och med övergångskostnaden på 2 miljarder kronor världens dyraste transfer någonsin. Men kanske stannar han bara en säsong i sin nya klubbadress?

Rapporterna om att han inte trivs i PSG har under året duggat tätt, och han uppges vara osams med klubbens andra stora stjärna, Edinson Cavani. Det sägs också att Neymar egentligen ville gå till Real Madrid när han lämnade ”Barca”, men att en direktövergång mellan klubbarna inte gick att få igenom. Därför valde Neymar att gå till PSG för att kunna hitta en annan väg till Madrid.

Nu uttalar sig den brasilianske före detta storspelaren, Ronaldo Luís Nazário de Lima, om saken. På frågan om Neymar och Cristiano Ronaldo skulle kunna spela ihop, är Ronaldos svar solklart.

– Cristiano och Neymar är naturligtvis kompatibla. De är två bra spelare, ännu bättre tillsammans än isär.

Brassen Ronaldo spenderade fem år i Real Madrid, och öste in mål för klubben. Han säger att det är viktigt att klubben inte går för fort framåt om de försöker värva Neymar.

– Om Neymar vid någon tidpunkt bestämmer sig för att han vill lämna, då måste Real Madrid vara försiktiga för att få honom.

På lördag kväll spelar Real Madrid final i Champions League. Läs här om hur ni gör för att streama Real Madrid – Liverpool, Champions League.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar