Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 jan, 2018

”Ronaldinho tränade bara en dag i veckan”

”Ronaldinho tränade bara en dag i veckan. Varje morgon kom han in med solglasögon, bytte om och gick rakt till massagesängen för att sova”, säger en gammal lagkamrat om Ronaldinho. Läs våra samlade citat om Ronaldinho, uttalade av gamla lagkompisar, tränare och motståndarspelare.

”Tränade bara en dag i veckan”

”Ronaldinho tränade bara en dag i veckan. Han syntes inte till på träningen under veckorna, utan dök bara upp på fredagen för att vara redo inför matchen på lördagen. Spelare med fantastisk talang som Ronaldinho är ofta lite galna. Varje morgon kom han in med solglasögon. Han bytte om och gick rakt till massagesängen för att sova.”
– Jerome Leroy, lagkamrat från tiden i PSG

”Jag spelade emot honom när han först kom till Europa för att spela för Paris Saint-Germain, 2001. Redan då kunde du se att han en dag skulle bli den bäste spelaren i världen. Han har otrolig skicklighet och så många trick i sin repertoar.”
– Laurent Blanc, som mötte PSG när han spelade i Manchester United

”Ronaldinho var, när jag spelade i Paris Saint-Germain, den största naturbegåvningen jag sett. Han var otrolig. Hans teknik, hans medfödda förmåga att dominera bollen och tricksen han gjorde var omöjliga. Vi försökte i timmar att göra vad han gjorde men vi lyckades aldrig.”
– Mikel Arteta, lagkamrat från PSG

”En dag kommer han få bollen att prata”

”När jag var i Barcelona var han på toppen av sin karriär. Helt fantastisk, sakerna han kunde göra med bollen, och även hans passningsspel, var fantastiskt.”
– Henrik Larsson, lagkamrat från tiden i Barcelona

”Ronaldinho verkar redo för varje situation och desto större match, desto bättre hanterar han det. Han är en fantastisk spelare. När du spelar med honom och ser vad han gör med bollen; det finns ingenting som överraskar mig längre. En dag kommer han säkert få bollen att prata.”
– Eidur Gudjohnsen, lagkamrat från Barcelona

”Ronaldinho var fenomenal. Vi spelade tillsammans i Milan, men han var inte på sin topp då. Men jag älskade ändå att spela med honom och han sprang omkring med sitt hår överallt, när han dribblade med fart. Och när han ville fick han motståndarna att se ut som barn omkring honom.”
– ”The Lion”, lagkamrat från Milan

”Ronaldinho är den mest begåvade spelaren jag någonsin har tränat. Ronaldinho var också den med sämst disciplin, eftersom han då inte kände för att spela fotboll. Men hans kvalitet och teknik var fantastisk.”
– Massimiliano Allegri, tränare från tiden i Milan

”Ronaldinho lärde mig att alltid spela fotboll med ett leende”

”Jag lärde mig mycket av Ronaldinho och Robinho. Fotboll är en taktisk sport och du måste ibland vara seriös. Men de lärde mig att alltid göra det med ett leende och att ha roligt. Jag har spenderat timmar med att titta på deras klipp på Youtube.”
– Eden Hazard, spelare i Chelsea

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar