Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 feb, 2018

Ronald Koeman ny holländsk förbundskapten

Holland har några mörka år bakom sig. Nu har man utsett Ronald Koeman till mannen att vända på skutan.

Sedan Hollands VM-silver 2014 har det gått minst sagt utför för landslaget. Nationen följde upp medaljen med att missa EM-slutspelet 2016, efter att ha kommit fyra i sin kvalgrupp. Det var första gången landet missade EM sedan 1984.

I kvalet till VM 2018 hamnade Holland i en svår grupp, med Frankrike och dessutom bragdlaget Sverige. Vi vet alla hur det gick för Holland – Oranje kom trea i gruppen efter att inte ha räckt till mot fransmännen och svenskarna.

Efter VM-kvalmisslyckandet lämnade förbundskaptenen Dick Advocaat sin post. Nu har det holländska förbundet utsatt en ersättare

Koeman ny förbundskapten

Det blir Ronald Koeman som tar över Holland. Koeman var assistent i det holländska landslaget under ett år i inledningen av sin tränarkarriär, och har under karriären tränat bland annat Benfica, Valencia och Southampton.

Koemans senaste uppdrag var i Premier League-klubben Everton, där han fick sparken i höstas efter en rad dåliga resultat.

Ronald Koemans avtal gäller fram till och med den 1 juli 2022.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar