Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 maj, 2018

Real Madrid erbjuder yttern till Liverpool – för att få Salah

Mohamed Salah har gjort en fantastisk debutsäsong i Liverpool. Nu är Real Madrid på väg att erbjuda pengar plus en spelare, för att få egyptiern till klubben.

Mohamed Salah gick till Chelsea redan som 22-åring, år 2014. Efter att inte ha lyckats slå sig in i laget prövade han istället lyckan i Serie A. Sedan han gjort succé både i Fiorentina och i Roma valde Liverpool att sommaren 2017 att köpa Salah, som därmed var tillbaka i Premier League.

Denna sejour har varit betydligt mer lyckosam än den förra. Salah har övertygat säsongen igenom, och är på väg att vinna skytteligan. Med sina 31 mål är det bara två spelare som någonsin gjort fler under en Premier League-säsong – Andy Cole och Alan Shearer, som delar rekordnoteringen med sina 34 mål. Två omgångar återstår och det är ingen omöjlighet att Salah når rekordet.

Salahs framfart har naturligtvis inte gått obemärkt förbi för de allra största klubbarna. Real Madrid har visat intresse under en period, och nu uppger engelska tidningen Daily Mirror att Real Madrid är beredda att erbjuda en spelare i utbyte för att få ner priset.

Lucas Vázquez offras

Det är Lucas Vázquez som är tänkt att ingå i den här bytesaffären. 26-åringen kommer från Real Madrids ungdomsled, och har fått alltmer speltid under de senaste åren. Han startade bland annat mot Bayern München senast, och stod för assisten till Marco Asensios mål.

Daily Mirror skriver att Real Madrid är oerhört angelägna om att värva Mohamed Salah i sommar, men att man inte är beredd att matcha priset Liverpool begär. Därför vill man inkludera Lucas Vázquez, i ett försök att få ned kostnaden.

Stjärnorna stannar i Real

Samtidigt har Zinedine Zidane bekräftat att Gareth Bale och Karim Benzema båda kommer att stanna i Real Madrid, och att ingen av dem är till salu under transfersommaren.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar