Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 6 mar, 2019

Ramires – Chelseas försvunne mittfältare

Vart tog Chelsea-mittfältaren Ramires vägen egentligen?

Ramires var under en period en av Chelseas främste mittfältare och var en av anledningarna till varför Chelsea vann Champions League år 2012.

Den 4:e augusti 2010 blev det officiellt att Ramires skulle lämna Benfica för Chelsea, för drygt 22 miljoner euro. Efter bara tre veckor gör han sin debut för The Blues, i matchen mot Stoke inom Premier League.

Ramires var en sällsynt defensiv mittfältare. Han hade en snabbhet som inte gick att jämföra med. Jag minns tiderna när man spelade Fifa 11, det var omöjligt att dribbla förbi och springa iväg från han, grabben var ju för snabb.

Jag minns dagen han lobbade in bollen i mål mot Barcelona och sprang ut till sidlinjen och började dansa 50-cent dansen utan att ge lagkamraterna uppmärksamhet. Den matchen spelade Chelsea 2-2 mot Barcelona i Champions League.

År 2013 kom då Jose Murinho tog över klubben, och Ramires fick allt mindre speltid. Han kunde komma in och spela fem minuter, ibland tio. I en intervju år 2015, då Ramires fortfarande var kvar i klubben, menade brasilianaren i en intervju att han var missnöjd över att han fått så lite speltid, och att han nyligen fick spela en nittio minuters match som gav han åter hopp. Det var sorgligt att se en sådan bidragande spelare vänta ut sin karriär på bänken.

År 2016 valde Ramires att gå till den kinesiska klubben Jiangsu Suning, där han blev garanterad en plats i startelvan. Det var självklart för Ramires att lämna Chelsea. År 2017 spelade brasilianaren 23 matcher, och gjorde 7 mål, vilket är dugligt för att vara en defensiv mittfältare.

I dagens läge är Ramires 31 år gammal och har en oviss framtid. Det är en spelare som inte är lika önskad som han var förr, och kinesiska ligan verkar vara hans sista utväg tills han blir helt kontraktslös.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar