Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 mar, 2020

Quiz: Hela FC Barcelonas trupp säsongen 2010-11

Hur många spelare minns ni från Barcelonas lag säsongen 2010-11? Testa dig själv och dina vänner.

Sällan har ett lag varit lika slagkraftigt som FC Barcelonas under Pep Guardiolas år i klubben. Den tidigare mittfältaren, som sadlat om till tränare efter spelarkarriären. tog klivet från att ansvara över reservlaget till att bli huvudtränare för A-laget sommaren 2008.

Guardiola valde att genast göra sig av med stjärnorna Deco och Ronaldinho, av disciplinära problem. Särskilt försäljningen av Ronaldinho var givetvis kontroversiell, men Guardiola ansåg att brassen riskerade att vara ett dåligt inflytande på unge supertalangen Lionel Messi. Med facit i hand är det svårt att kritisera Guardiolas beslut.

Som bekant vann Barcelona trippeln säsongen 2008-09, men inför säsongen därpå ville Guardiola ändå genomföra några mindre förändringar i detta snudd på perfekta lag. Zlatan Ibrahimovic hämtades in från Inter för att ge laget en ny dimension, i en affär där Samuel Eto’o och 500 miljoner kronor gick åt motsatt håll.

Zlatan Ibrahimovics tid i laget blev inte så lyckad som man hoppats på, och det skar sig som bekant rätt rejält med tränare Guardiola. Efter bara en säsong i den blåröda tröjan såldes den store svensken för ett reapris tillbaka till Milano, men till Milan.

In hämtades istället en spansk VM-skyttekung, vilket blev en lyckad addering till truppen inför säsongen 2010-11. Men denne anfallare var långt ifrån den ende storspelare i detta stjärnspäckade lag. I det här quizet ska du försöka gissa samtliga av spelarna i den 21 man stora truppen som vann både La Liga och Champions League. Trots att det inte blev någon trippel anser de flesta att laget denna säsong var starkare än trippelsäsongen två år tidigare.

  • Relaterat: Streama La Liga online

Hur många av Barcelonas spelare från 2010-11 minns du?

Detta quiz går ut på att du skriver in namnet på var och en av spelarna i Barcelonas trupp från säsongen 2010-11. Du har 3 minuter på dig, så det är läge att jobba snabbt för att hinna samla ihop så många rätt du kan. När du är färdig kan du ju alltid utmana en eller flera kompisar, och se vem som skrapar ihop flest poäng.


Vi har massvis av fotbollsquiz och känn dig fri att pröva dig fram och att hitta andra, spännande, quiz.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar