Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 okt, 2017

Pontus Jansson förlänger med Leeds

Jansson har varit en nyckelspelare hos Leeds sedan han anlände för ett år sedan. Nu har han förlängt sitt kontrakt med klubben.

Den gamle MFF:aren Pontus Jansson lämnade Sverige för att pröva på lyckan i Italien och Torino sommaren 2014. I Torino blev han aldrig någon regelbunden startspelare, och säsongen 2016-17 lånades han ut till Leeds United, med en köpoption som Championship-klubben kunde välja att utnyttja.

Med sin hårda inställning blev Pontus Jansson snabbt en publikfavorit i Leeds, och fansen har tillägnat honom en ramsa som bland annat lyder ”Pontus Jansson är magisk, han bär en magisk hatt, och om du kastar en tegelsten mot honom, då nickar han den j*veln tillbaka”.

Femårskontrakt

I februari i år valde Leeds att aktivera köpoptionen, och Pontus Jansson skrev då på ett treårskontrakt. Nu har mittbacken erbjudits och accepterat ett nytt kontrakt, som sträcker sig över fem år. Kontraktet gäller därmed fram till och med juni 2022.

Totalt har Pontus Jansson spelat 47 matcher för Leeds United, och gjort 3 mål.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar