Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 maj, 2018

Pep Guardiola vill köpa Isco till Manchester City

Isco har tidigare sagt att han saknar Zinedine Zidanes förtroende, och mittfältaren har haft svårt att ta en ordinarie plats i Real Madrid. Nu vill Manchester City köpa loss mittfältaren.

Isco har haft en något sämre säsong i år än föregående år. Det har bara blivit 19 starter i ligan denna säsong, och på dessa har han mäktat med 6 mål och 6 assist. Att jämföra med förra säsongen då han gjorde han 10 mål och 9 assist i ligan.

Det har varit någonting som inte flutit på som det borde, och enligt Isco själv behöver han större tillit från tränare Zidane.

”Jag har inte Zidanes förtroende”

I det senaste landslagsuppehållet gjorde Isco succé, och stod för ett hattrick för Spanien mot Argentina. I samband med samlingen berättade Isco att han inte känner att Zinedine Zidane litar på honom.

– I Madrid har jag inte förtroendet som en spelare behöver. Matcherna med landslaget ger mig liv. Här har jag coachens förtroende.

– Jag vill visa att jag är en bra spelare. Lopetegui (Spaniens förbundskapten) visar mig förtroende med all den speltid han ger mig. Kanske är det vad som är problemet i Real. Jag vet inte hur jag ska vinna Zidanes förtroende.

Guardiola vill ta Isco till Manchester City

Nu rapporterar spanska medier att Pep Guardiola vill värva Isco till Manchester City. Guardiola ser Isco som den perfekte ersättaren till David Silva, som börjar komma upp i åren. Isco skulle i så fall kunna spela tillsammans med Silva i ett eller ett par år, för att sedan ta över som ledaren på Citys mittfält.

Pep Guardiola ska ha erbjudit både John Stones och Bernardo Silva i utbyte mot Isco. Real Madrid sägs vara beredda att lyssna, men vill hellre ha en rak övergångssumma. Detta då de vill ha pengar för att kunna värva Mohamed Salah eller Neymar i sommar. Dessutom kommer James Rodríguez tillbaka från lån till kommande säsong, och blir nästan som ett nyförvärv.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar