Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 31 aug, 2017

Pawel Cibicki lämnar MFF – För Leeds United

I veckan så blev det klart att Pawel Cibicki kommer att lämna Allsvenskan för spel i England. Den nya klubbadressen för den unga anfallerna blir Leeds United.

Leeds är en klubb som just nu storsatsar för att återigen göra inträde i Premier League. Nu värvar de den otalade anfallaren från Malmö FF. Kanske kan ha hjälpa laget att nå sina drömmar om Premier League?

Just nu spelar Leeds United i Championsship. Där har laget under inledningen vunnit 3/5 matcher, och ännu inte åkt på en förlust. Det ser ganska lovande i inledningen för det storsatsande fotbollsklubben.

pawel cibicki mff

Affären med Cibicki

Affären som Leeds United och Malmö FF kommit överrens om är värd omkring 20 miljoner kronor. Dessa pengar kommer in på Malmö FFs konto efter att sålt Pawel Cibicki när han fortfarande har kontrakt i klubben.

Övergångssumman anses som ganska hög. Leeeds United lade först ett bud på den svenska anfallaren på 15 miljoner. En summa som sedan förhandlades upp av Malmö FF till 20 miljoner kronor.

Pawel Cibicki kritade själv på kontraktet i onsdags (den 30 augusti). Kontraktet kommer att gälla i fyra års tid, och han lämnar omedelbart Malmö FF för att kunna flytta till England och Leeds.

Pawel Cibicki kommer nu till samma klubb som Pontus Jansson. En tidigare spelare som alltid haft ett stort hjärta för Malmö FF.

Dessa två lovande svenskar kommer nu göra allt för att återigen ta Leeds upp i Premier League.

Missa inte att du kan se fotboll live från Premier League & Championship online. Vi visar dig vägen för att kunna sända matcherna.

Pawel Cibicki har tidigare deltagit i matcher med det svenska landslaget. Inte minst under U21 EM då han var en av de mest intressanta spelare i Sveriges trupp. Det kommer inte som en chock att Pawel Cibicki skulle lämna Allsvenskan. Han har gjort bra ifrån sig i både Malmö FF och Jönköpings Söndra där han spelade förra säsongen.

övergång i allsvenskan

Malmö FF – En klubb med stark ekonomi

Det är ingen hemlighet att Malmö FF är den klubb i Allsvenskan som har bäst ekonomiska förutsättningar. Klubben har sedan de lyckades ta sig till Champions League fått massor av extra inkomster, samtidigt som de sålt av flera lovande och unga spelare de senaste åren.

Malmö FF är den klubben i Sverige som kanske spås den allra ljusaste framtiden. De leder i skrivande stund den tabell som finns i Allsvenskan, och mycket ska till om de inte ska lyckas med att vinna årets upplaga av Allsvenskan.

Det största målet för Malmö FF just nu är att ta sig ut till Europa. Det är ett viktigt och stort kliv att ta.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar