Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 20 jun, 2019

Paul Pogba: ”Dessa saker är inget problem när vi vinner”

Paul Pogba menar att han blir kritiserad på ett orättvist sätt jämfört med andra fotbollsspelare.

År 2016 var året Paul Pogba anlände till Manchester United och har sedan dess har blivit konstant kritiserad för att ha ett negativt kroppsspråk och att enträget ha fokuserat för mycket på sin hårfrilla. Nästan så pass att han är egenkär menar dem. Nu menar Pogba att allt detta är rent skitsnack och har inget med hans fotboll att göra.

”Kroppsspråk, hårfrillor, alla dessa saker är bara prat… Sen jag var ett barn har jag alltid spelat såhär. Dessa saker är inget problem när vi vinner, men när vi förlorar eller presterar dåligt, först då är det ett problem”.

26-åringen vann VM-2018 med Frankrike och bevisade därigenom att han lever upp till hans prislapp ute på överföringsfönster-marknaden. Fransmannen spelade en nyckelroll i senaste världsmästerskapet och tror därför att hans insats där ger prov hans prestationer.

Pogba tror priset Manchester United köpte tillbaka honom för (105 miljoner pund) satte orealistiska förväntningar på han. Vid den tiden (år 2016) sattes ett nytt rekord för att vara den dyraste värvningen någonsin. År 2017 slog Neymar dos Santos Junior det rekordet

Utöver världsmästerskapet har också Paul Pogba varit en av de bästa central mittfältarna i hela Premier League. Fransmannen kan både anfalla och försvara och är känd för sin ”box-till-box”-stil. Senaste säsongen han spelade i Premier League stod mittfältaren för 13 mål och 9 assists på 34 spelade matcher. Fråga vem du vill, men om du frågar mig skulle jag säga att det där är pampiga siffror för att vara en central mittfältare. Dock har 26-åringen problem med att försvara, och skulle därmed kunna klassificeras som en central mittfältare av offensiv karaktär.

Paul Pogba ryktas dessutom vara på väg till Real Madrid, som verkligen inte har något problem med hans hårfrilla eller kroppsspråk. Real Madrid har nyligen haft en skakig säsong och behöver nu ställa om så mycket som möjligt. Pogba skulle varit perfekt för dem.

Personligen tycker jag att klaga på hårfrillor och kroppsspråk är ett bristfälligt sätt att mäta prestation på. Jag tycker dessa saker är intetsägande. Vad som däremot inte är intetsägande är en spelares titlar och statistik. Har spelaren ”bra siffror” tycker jag att det säger en hel del om hur bra han egentligen och kan på så vis bli en måttstock för hans prestation. Jag kan inget annat än att instämma med Paul Pogba som jag tycker har helt rätt.

Ta reda på hur du kan streama Premier League genom denna länk:

Streama Premier League

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar