Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 20 okt, 2017

Özil påväg till Manchester United?

Den tyska mittfältaren Mesut Özil tillhör några av de mer kända fotbollsspelare som finns i England. Det råder inget tvivel om att Arsenal har haft stor hjälp av hans tekniska förmågor under tiden han spelat för klubben.

Nu verkar det som Mesut Özil vill lämna Arsenal när hans kontrakt löper ut. Istället verkar Mesut Özil vilja spela för Manchester United.

Rykten florerar kring att Özil kan lämna London-klubben redan i januari. Något som troligen gör många Arsenal-supportrar besvikna.

özil till manchester united?

Arsenal blir försvagat

Det råder ingen tvekan om att Mesut Özil är en tillgång för Arsenal. Han har under sina år i klubben varit en av huvudkaraktärerna, och bärt laget under flera matcher.

Dessvärre har inte Özil gjort några större avtryck under denna säsongens inledande omgångar. Hans statistik talar sitt tydliga språk, och är inget att skryta om.

Özil statistik just nu i Premier League:

  • Spelade matcher: 6
  • Mål: 0
  • Assist: 0

Kanske är det så att tysken inte längre trivs, eller att han har tankarna på annat håll än på Arsenals bästa.

Oavsett hans inledning så har Özil fortfarande ett mycket högt marknadsvärde, och är med stor sannolikhet välkommen till att spela för Manchester United.

Det är inte bara Özil som ryktas vara påväg bort från Arsenal. Även Alexis Sanchez har utrtryckt sig på sätt som indikerar på att han söker ny klubbadress.

Både Özil och Alexis Sanchez kan försvinna i januari, vilket bekymmrar tränaren Arséne Wenger.

” Det är möjligt. När du befinner dig i vår situation så vänder du och vrider på varje tänkbar lösning”

Det uttaladet gav Arsenal-tränaren till Sky Sports när de bad honom kommentera de eventuella spelartappen som Arsenal står inför.

Diskutionerna om när dessa två spelare kommer eventuellt lämna Arsenal lär fortsätta.

sanchez påväg från arsenal?

Lämnar populäraste klubben i Sverige

Vissa kallar Özil för svikare, eller att han inte längre hör hemma i Arsenal. Andra menar på att det är ett moget, och kanske rätt besult.

Det är inte speciellt konstigt att många har åsikter när en av Arsenals nyckelspelare är påväg att lämna för en konkurrent. Arsenal tillhör nämligen de lag i Premier League som är populärast i Sverige.

Turerna lär fortsätta, och vi på Sportal kommer säkerligen ha anledningar till att återkomma om det eventuella klubbytet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar