Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 sep, 2017

Östersund vann mot Zorya Luhansk – Mål & Höjdpunkter

Det var inte många som trodde att Östersunds FK skulle ta poäng i deras match i Ukraina. Motståndet var Zorya Luhansk som har på pappret en både bättre och dyrare trupp.

Matchen slutade 0-2 till fördel för ÖFK. Vi har här samlat de höjdpunkter och målen som finns från matchen.

Den spelare i Östersunds FK som stod för första målet, och en del andra höjdpunkter från ÖFK – Zorya Luhansk var Saman Ghoddos. Denna spelare har nu börjat få allt fler ögon på sig från Europa.

Highlights från matchen

Det var en ganska sömnig match som spelades i Lviv i Ukraina. Många trodde säkert att Zorya Luhansk skulle vara det lag som stod för flest mål och höjdpunkter från matchen.

Så blev det inte riktigt. Trots att Zorya såg till en början starka ut, så kunde Östersunds FK spela sitt eget spel och göra som de hade pratat om innan matchen började.

Man har ofta i Östersunds FK pratat om att man har en spelidé. Det råder en liten hemligsfull känsla när spelare och tränare ska förklara vad deras spelidé egentligen är.

Oavsett så verkar det vara en idé som är vinnande. Östersunds FK har under hela sitt Europa League spel (inklusive kvalet) gjort en insats som överträffar dem själva.

Nedan kommer du få lite information om de höjdpunkter och mål som skedde i matchen.

  • 42’ – Gult kort till Fouad Bachirou (ÖFK)
  • 50’ – Mål av Saman Ghoddos (ÖFK)
  • 57’ – Skott i ribban av Maksim Lunev (Zorya)
  • 72’ – Gult kort till Samuel Mensah (ÖFK)
  • 79’ – Gult kort till Igor Kharatin (Zorya)
  • 83’ – Gult kort till Hosam Aiesh (ÖFK)
  • 90+5’ – Mål av Alhaji Gero (ÖFK)

grupp öfk europa league

Östersund leder sin grupp!

Det är med stor förvåning som de svenska laget nu seglar upp på en första plats i Östersunds grupp i Europa League.

Den andra matchen som spelades i samma grupp slutade oavgjort. Athelico Bilbao och Hertha Berlin slutade 0-0, vilket innebär att det blev en delad poäng.

Frågan som nu många ställer sig är om Östersunds FK har möjlighet att försvara sin första plats. Skulle Östersunds FK ta sig vidare till finalspelet i Europa League så är det en skräll utan dess like.

Nästa match som Östersund spelar i Europa League kommer att spelas mot Hertha Berlin den 28 september 2017.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar