Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 31 maj, 2018

Officiellt: Zidane lämnar Real Madrid

Zinedine Zidane har sagt upp sig från sitt uppdrag som tränare i Real Madrid. Detta meddelar han via en presskonferens.

Idag meddelade Real Madrid att Zinedine Zidane skulle hålla en presskonferens på eftermiddagen. Som en blixt från klar himmel berättade Zidane på presskonferensen att han valt att avgå från jobbet som tränare för Real Madrid.

– Jag hade gärna stannat i Real Madrid hela livet. Men jag tror att det här är bäst för alla iblandade, inte bara för mig, säger Zidane när han berättar om sitt beslut.

Real Madrids president Florentino Pérez säger sig vara helt ovetande om att Zidane skulle ta detta beslut.

– Jag var inte beredd på detta, säger Pérez. Det var ett oväntat och ett tråkigt beslut.

Den gamle spelarlegendaren tog över Real Madrid i mitten av säsongen 2015-16. Under sina år i ”Los Blancos” lyckades han med bedriften att ta klubben till två raka Champions League-titlar (2016 och 2017), vilket ingen klubb åstadkommit tidigare. Våren 2018 fyllde han på prisskåpet genom att leda Real Madrid till klubbens tredje raka Champions League-titel.

Zinedine Zidanes hemland Frankrike spelar vänskapslandskamp mot Italien under fredagskvällen. Läs här om hur du gör för att streama Frankrike – Italien.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar