Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 jul, 2019

Officiellt: Jiloan Hamad bryter kontraktet med Incheon United

Jiloan Hamad lämnar Incheon United. Mittfältaren har kommit överens med klubben om att bryta kontraktet i förtid.

Efter en stark säsong år 2018 i Hammarby, erbjöds Jiloan Hamad ett lukrativt tvåårsavtal av den sydkoreanska klubben Incheon United. Hamad hade erbjudanden från lag i Europa – och från lag i Mellanöstern – men var öppen med att han valde Incheon till stor del för den ekonomiska biten.

– Det fanns klubbar i Europa som visade intresse och jag fick flera konkreta bud både från Europa och klubbar i arabländerna. Det var stora klubbar i mindre länder som Rumänien och Bulgarien, och så fanns det intresse från större ligor men från klubbarna som ligger i botten. Men sedan är det detta med ekonomin också och jag måste tänka på ett liv efter fotbollen, sade Hamad vid den tidpunkten.

Hamad skrev på ett tvåårskontrakt, men efter bara ett halvår i klubben bryter han nu kontraktet. På sin Twitter skriver han:

”Jag och klubben Incheon United har ömsesidigt beslutat att gå skilda vägar. Det har varit en bra erfarenhet och för det är jag tacksam. Nu är det dags för en ny utmaning.”

Incheon United FC skriver följande på sin hemsida:

”Hej, detta är Incheon United. Vi vill vänligen meddela att Hamad har lämnat laget efter en ömsesidig överenskommelse med vår klubb. Tack.”

Ersätter Tankovic i Hammarby?

Hamad gjorde elva matcher i den sydkoreanska ligan, på vilka han lyckades mäkta med ett mål och två assist.

Vilket lag Hamad flyttar till härnäst är ännu oklart. Men Hammarby IF riskerar att tappa Muamer Tankovic, som efter sin dominanta vår har fått intressenter från många håll över Europa och hela världen. Tankovic spelar idag vänsterytter i Hammarby, vilket är den position Hamad innehade när han tillhörde ”Grönvitt”. Om Hammarby säljer Tankovic hade Hamad kunnat vara en bra ersättare.

Jiloan Hamad har tidigare spelat i klubbar som Malmö FF och TSG Hoffenheim. Han är även aktuell med att vara på väg att byta landslag till Iraks.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar