Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 mar, 2019

Odds: Vem vinner skytteligan i Allsvenskan 2019?

Kampen om skytteligatiteln i Allsvenskan kommer som alltid att bli spännande att följa. Här kan ni se odds och förhandstips på vilken spelare som vinner skytteligan i Allsvenskan 2019.

Allsvenskan 2019 kryllar av stora målskyttar, och konkurrensen om att bli skyttekung i Allsvenskan 2019 är tuffare än på länge. I den här artikeln ger vi er en guide med odds över alla de största kandidaterna till att vinna skytteligan, och ger er även vårt speltips på skytteligavinnare.

Vem blir skyttekung i Allsvenskan?

Vem vinner skytteligan i Allsvenskan 2019? Lyckas Häckens brasse Paulinho försvara titeln från ifjol, eller kan förra årets tuffaste utmanare konkurrera ut honom i år? Tar Dino Islamovic, Nikola Djurdjic eller Giorgi Kharaishvili ytterligare kliv i år, och blir ännu bättre målskyttar?

Det kommer också att bli intressant att se vad nyförvärven kan åstadkomma. Djurgården hoppas på mycket mål från farlige Mohamed Buya Turay, och AIK kommer att hoppas att återvändaren Chinedu Obasi kan leverera som förr.

Vi ska inte heller räkna ut Sander Svendsen från att bli skyttekung. Den norska målsprutan har under försäsongen och cupmatcherna visat upp tecken på att Allsvenskan 2019 kan bli ett bra år för honom. Detsamma gäller Jordan Larsson, som också hade ett tufft fjolår men som egentligen har väldigt mycket kvalitet i sig. Det gäller bara att få ut potentialen, och ofta kan det handla mycket om det mentala. Kommer målen i början av säsongen, då fortsätter de att komma under resten av året.

Sedan har vi givetvis veteranen Markus Rosenberg att se upp för, som man aldrig ska räkna ut från skytteligastriden. Lyckas ”Mackan” hålla upp formen hela säsongen och förbi skadefri kan vi räkna med att den före detta landslagsanfallaren kommer att hitta nätet en hel del gånger. Han har faktiskt redan en allsvensk skytteligatitel, ända bak från när han spelade i HBK.

Även Henok Goitom är en äldre klassanfallare som är en av seriens klart bästa avslutare. Men han blir äldre, och frågan är om han gör 30 allsvenska matcher i år.

Vinnare av skytteligan – tips och odds

Vem står då som slutsegrare av skytteligan i Allsvenskan 2019? Det är givetvis svårt att säga, men här ska vi ge er några av våra bästa förhandstips som kan vara värda att fundera över att spela på. Längre ned i artikeln hittar ni fler av våra tankar, och tips på vad man ska tänka på innan man spelar på skyttekungar.

Paulinho

 • Klubb: BK Häcken
 • Odds: 4.25

Fjolårets skyttekung är givetvis storfavorit igen. Håller Paulinho sig skadefri – och inte säljs i sommar – tror vi att han vinner skytteligan i Allsvenskan 2019. Har nu fått en Mervan Celik i toppform bredvid sig, en ett år äldre och bättre Daleho Irandust plus lagets nyförvärv Ahmed Yasin. Förutsättningarna för att Paulinho blir skyttekung är väldigt bra.

Linus Hallenius

 • Klubb: GIF Sundsvall
 • Odds: 7.00

Blev tvåa ifjol, och är således en av favoriterna i år. Ensam anfallare i ett målfarligt Sundsvall känns lovande, och vi tror att Hallenius som skyttekung är ett bra spel.

Carlos Strandberg

 • Klubb: Malmö FF
 • Odds: 41.00

Något av ett långskott, men till oddset 41 gånger pengarna är det spelvärt. Strandberg är för tillfället utanför startelvan bakom Rosenberg och Antonsson, men har en enorm potential och kapacitet. Lyckas han ta en plats i elvan tidigt under säsongen har vi lätt att se honom stänka in mål i ett dominerande Malmö FF

Samuel Nnamani

 • Klubb: AFC Eskilstuna
 • Odds: 101.00

Den unge anfallaren kom till Sverige och AFC Eskilstuna förra våren, och gjorde 12 mål under sin första säsong i landet. Visserligen i Superettan, men ändå oerhört imponerande och om Eskilstuna gör en hyfsad säsong kan vi nog få se en än bättre anpassad och utvecklad Samuel Nnamani göra väldigt mycket mål. Vi säger inte att vi tror att han blir skyttekung, men till oddset 101 gånger pengarna kan det vara värt att sätta en tjugolapp eller liknande.

Utgång av sommarens transferfönster påverkar

När man spelar på odds på vem som vinner skytteligan i Allsvenskan ska man ha i åtanke att det kan hända saker under transferfönstret som öppnar under sommaren. Marcus Berg lyckades visserligen vinna skytteligan samma år som han gick till Groningen på sommaren, men han är rätt ensam med den bedriften.

En spelare som Paulinho, som vann skytteligan ifjol och är brasilianare, kan mycket väl bli såld till någon klubb i till exempel Asien under sommaren. En annan skytteligakandidat som riskerar att säljas är Alexander Jeremejeff, som säkerligen drömmer om en karriär i utlandet och som trots allt hunnit fylla 25 år. Dyker det upp ett lockande bud på den förre Malmöspelaren, idag i Häcken, tvekar han nog inte att lämna Allsvenskan – i skytteligastrid eller inte.

Transferfönstret är dock bara en av alla parametrar värda att väga in när man ska tippa skytteligavinnare i Allsvenskan 2019. Det är viktigt att väga in tuffa spelscheman vilket kan resultera i rotation inom laget. Malmö FF kvalar till exempel till Champions League i höst, och då kan vi vänta oss att Markus Rosenberg vilas några matcher i Allsvenskan för att kunna vara på topp i Europakvalet. Då spelar han färre allsvenska matcher och lär således göra färre mål.

Även AIK kvalspelar till Champions League, och därför kan vi – som vi var inne på tidigare i texten – förvänta oss att en sådan som Henok Goitom ställs över i mindre viktiga allsvenska matcher. Detsamma gäller Chinedu Obasi, en annan av klubbens skytteligakandidater.

Det är alltid viktigt att väga in olika parametrar innan man spelar. När du väl ska spela på ditt odds kanske du vill spela via Swish? Följ i så fall länken.

Formationen kan vara avgörande

Att som AIK ha flera spelare som kan göra mål kan visserligen göra att man har fler namn i toppen av skytteligan, men chanserna att en av spelarna vinner titeln minskar i och med att målen fördelas mer över flera olika lirare. Där har till exempel AIK och Malmö en nackdel, då de båda lagen spelar med två duktiga anfallare och dessutom har starka anfallsnamn utanför startelvan som kommer att göra sitt också.

Tvärtom ger det en fördel åt lag som spelar med en anfallare. Här har Linus Hallenius en stor möjlighet, då han spelar som ensam anfallare i ett offensivt skickligt GIF Sundsvall.

Sedan finns det även de makalösa spelarna som kan tävla om skytteligatiteln trots att de inte ens spelar som centrala anfallare. Paulinho i Häcken är det bästa exemplet från Allsvenskan. Fjolårets skytteligavinnare spelar som vänsterytter men är duktig på egen hand och tar ofta tag i bollen, sätter fart mot målet och sätter dit bollen i nät.

Om du lagt ett spel kan det givetvis vara kul att följa spelet alltjämt säsongen löper. Här kan du läsa om hur du gör för att streama Allsvenskan.

Odds på skytteligan i Allsvenskan

Slutligen är det viktigt att väga in oddsen innan du spelar. Vi kanske inte tror att Carlos Strandberg vinner skytteligan, men när oddset står i 41 gånger pengarna blir det plötsligt spelvärt, eftersom det är större chans än 1 på 41 att han vinner.

Däremot har vi väldigt, väldigt svårt att se att till exempel Pawel Cibicki eller Sead Haksabanovic, som också ligger på 41 i odds, blir skyttekung i Sveriges högsta serie 2019.

Nedan listar vi oddsen på vem som blir skyttekung i Allsvenskan. Under oddsen kommer vi med en motivering och speltips.

 1. Paulinho (BK Häcken) – 4.25
 2. Marcus Antonsson (Malmö FF) – 6.00
 3. Linus Hallenius (GIF Sundsvall) – 7.00
 4. Alexander Jeremejeff (Malmö FF) – 7.00
 5. Nikola Djurdjic (Hammarby IF) – 7.00
 6. Christoffer Nyman (IFK Norrköping) – 9.00
 7. Mohamed Buya Turay (AFC Eskilstuna) – 15.00
 8. Henok Goitom (AIK) – 31.00
 9. Dino Islamovic (Östersunds FK) – 31.00
 10. Chinedu Obasi (AIK) – 31.00
 11. Markus Rosenberg (Malmö FF) – 31.00
 12. Pawel Cibicki (IF Elfsborg) – 41.00
 13. Sead Haksabanovic (IFK Norrköping) – 41.00
 14. Carlos Strandberg (Malmö FF) – 41.00
 15. Tarik Elyounoussi (AIK) – 51.00
 16. Muamer Tankovic (Hammarby IF) – 51.00
 17. Andri Runar Bjarnason (Helsingborgs IF) – 61.00
 18. Alexander Kacaniklic (Hammarby IF) – 61.00
 19. Jordan Larsson (IFK Norrköping) – 61.00
 20. Philip Haglund (IK Sirius) – 71.00
 21. Deniz Hümmet (IF Elfsborg) – 71.00
 22. Victor Prodell (IF Elfsborg) – 71.00
 23. Edward Chilufya (Djurgårdens IF) – 81.00
 24. Giorgi Kharaishvili (IFK Göteborg) – 81.00
 25. Ravel Morrison (Östersunds FK) – 81.00
 26. Samuel Nnamani (AFC Eskilstuna) – 101.00
 27. Nsima Peter (GIF Sundsvall) – 101.00
 28. Romário (Kalmar FF) – 101.00
 29. Robin Söder (IFK Göteborg) – 101.00

Oddsen är hämtade från Unibet, och senast uppdaterade 1 mars 14:10.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar