Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 16 jun, 2017

Nya sporter till OS i Tokyo 2020

Det är mångar olika idrotter och sporter som tillsammans skapar OS. Nästa gång som vi får lov att njuta av ett OS är i Tokyo 2020. Dit kommer alla sporter som var med senaste Rio 2016.

Det kommer även att läggas till 5 nya sporter till nästa upplaga. De nyaste sporterna som läggs till kommer vi att titta lite närmare på här.

Det är inte helt ovanligt att det läggs till fler idrotter för att göra världens största idrottsevenemang ännu större. I de nya sporterna ser det däremot inte ut som att vi i Sverige har några chanser att ta medaljer i.

os sport gren ny

Sport som läggs till i OS

Förra gången OS anordnades las det till två sporter. Det var IOK som röstade genom att man nu skulle hålla tävlingar i sjumannarugby och golf.

Nu har de röstat in fem nya sporter som kommer att ta plats i OS i Tokyo. Dessa sporter har vi radat upp här nedanför.

  • Surfing
  • Karate
  • Baseball/Softball
  • Sportklättring
  • Skateboard

Vi på Sportal tycker att det är roligt när OS växer sig större och gör det stora eventet ännu större. Det kan fortfarande röstas vidare fler sporter som tar plats i nästa upplaga. Det kommer vi självklart att uppdatera dig med om så vore fallet.

Kolla in vårt inlägg om att kunna streama sport på nätet!

baseboll os sport ny

Långt kvar..

Sommar-OS är fortfarande ett evenemang som ligger långt fram i tiden. Innan vi sätter igång att följa med i uppdateringarna kring OS, så hinner många andra stora sportevent gå av stapeln.

Om vi bara kollar framåt en liten gnutta så har vi två stora evenemang i sommar.

I sommar så har vi t.ex. U21 EM 2017 i Polen. En härlig tunering som kommer utse det bästa U21 landslaget i Europa. Det kommer även att spelas EM för damer som du inte får missa.

Det känns som det var längsen som OS i Rio var, men det var redan förra sommaren. Vi hoppas nu att Sverige kan få fram flera medaljkandidater som gör OS i Tokyo ännu roligare än i Rio.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar