Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 jun, 2018

Ny tränare för Malmö FF – Uwe Rösler

Det hölls idag (den 12 juni) en presskonferens direkt från Stadion i Malmö. Detta med anledning att Malmö FF ska presentera sin nya tränare för klubben.

Nu står det klart att det är Uwe Rösler som tar över efter Daniel Anderssons korta tid som huvudtränare för Malmö FF. Detta efter att MFF befunnit sig i en smärre kris i början av Allsvenskan. Vilket ledde till att Marcus Pehrsson fick sparken tidigare denna säsong.

Nu ligger hoppet på att ska kunna vända laget åt rätt riktning.

Det här är Uwe Rösler

Det är inget stornamn som Malmö FF knutit till sig. Tidigare så har det varit på tal om både Olof Mellberg och Ole Gunnar Solskjar som ny huvudtränare. Nu står det klart att det istället blir Uwe Rösler.

Uwe Rösler är en tränare med ursprung från Tyskland. Han har under sin karriär varit en aktiv fotbollsspelare som spelat i flera stora klubbar. Bl.a. Manchester City och Southampton.

Han är en tränare som tidigare rört sig i både den norska, och engelska ligafotboll. Dessa klubbar har Malmö FFs nya tränare tidigare varit ledare för:

  • Lilleström (2004-2006)
  • Viking (2006-2009)
  • Molde (2010)
  • Brentford (2011-2013)
  • Wigan Athletic (2013-2014)
  • Leeds United (2015)
  • Fleetwood Town (2016-2018)
  • Malmö FF (2018 -)

Han har nu tagit över Malmö FF som gett honom ett kontrakt på 2,5 år.

Christiansen också tillbaka till MFF

Mycket händer för Malmö FF just nu. Det blir ny tränare idag, och i veckan presenterades en ny-gammal spelare – Anders Christiansen.

Det bärjar se mer ljust ut för Malmö FF som fått en mycket tråkig inledning för laget som hoppades att finnas högre upp i den Allsvenska tabellen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar