Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 okt, 2018

Norge – Slovenien 13/10: Inför matchen, speltips & stream

Lars Lagerbäcks Norge tar sig an en ny utmaning på lördag kväll, när Slovenien kommer på besök. Efter förlusten mot Bulgarien senast är Norge pressat att vinna. Läs allt inför matchen, från speltips till laguppställning till live stream.

Streama Norge – Slovenien live

För att streama Norge – Slovenien live behöver du ett konto på CMore, då det är de som visar matchen direkt. Skapa ditt konto och ratta in matchen, så kan du titta från dator, mobil, TV eller annan valfri plattform.

Matchen sänds i HD-kvalitet, och det är möjligt att titta på Norge – Slovenien live men likväl att pausa, spola tillbaka och se matchen i efterhand.

För dig som vill se Norge – Sloavkien live stream kan det vara bra att veta att matchstart är klockan 18:00.

  • Match: Norge – Slovenien, Division C i Nations League (grupp 3)
  • Datum & tid: Lördag den 13 oktober, 18:00
  • Arena: Ullevål, Oslo
  • Stream: CMore

Titta på Norge – Slovenien på TV

För att titta på Norge – Slovenien på TV behöver du kanalen C More Fotboll, då det är den kanal som TV-sänder matchen.

Tuff norsk förlust mot Bulgarien

Norge inledde sitt Nations League-äventyr med en seger mot Cypern, men följde sedan upp med en förlust borta mot Bulgarien. Bortamatcher mot östeuropeiska länder sägs alltid vara tuffa utmaningar, men nog hade det kunnat sluta bättre för norsk del. Norge stod för en mycket stark insats, och hade definitivt chanserna för att vinna. Bulgarien gjorde sitt allra bästa för att låta matchklockan ticka iväg, och tog varje tillfällighet de kunde att dra på tiden.

Efter matchen räknades det ut att i den andra halvleken var det endast 23 minuter av matchen som faktiskt spelades. 23 minuter av de 45 minuter plus 5 minuters tillägg spelades alltså. Resten slösades bort, och Lagerbäck var inte glad.

Lagerbäck gick ut och sa att han vill att man ska införa effektiv speltid i fotboll. 30 minuters långa halvlekar, där matchklockan pausas varje gång det blir en avblåsning. Lagerbäck var tydlig med att han respekterade Bulgariens sätt att utnyttja sina möjligheter, och att det är reglerna det är fel på – inte själva maskandet.

Speltips

Trots Norges förlust senast gjorde man som sagt en bra insats, och borde verkligen ha vunnit. Nu kommer man till matchen med Joshua King i stor målform. Anfallaren har öst in mål i Premier League-klubben AFC Bournemouth.

Lagen har i grunden ungefär lika starka trupper. Lagerbäck har dock en vana av att lyckas besegra de här mellanstora nationerna, tack vare ett mycket stabilt försvarsspel och tillvaratagande – vanligtvis då – av de chanser som dyker upp.

Vi spelar den raka 1:an här, till det fina oddset 1.68 gånger pengarna.

  • Tips: Norge vinner
  • Odds: 1.68 på Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar