Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 mar, 2018

Nike ska köpa Neymar åt Real Madrid

Neymar lämnade Barcelona i somras, men kan snart vara tillbaka i Spanien. Dock inte i Barcelona – utan i rivalen Real Madrid.

Sommaren 2013 värvade FC Barcelona det brasilianska underbarnet Neymar från Santos FC. Det tog inte lång tid innan Neymar blev en publikfavorit på Camp Nou, och Barcelonafansen har under åren njutit av att se bolltrollarens konster.

Neymar blev en av Barcelonas viktigaste spelare, och hans unga ålder innebar att klubben såg honom som spelaren som skulle kunna ta ett ännu större ansvar den dagen Lionel Messi skulle tacka för sig.

  • Världens rikaste fotbollsspelare

Övergång till PSG

Men i somras skulle så Barcelonas förhoppningar om en lång framtid med Neymar i laget att raseras. Neymar ville lämna klubben, och bestämde sig för att skriva på för Paris Saint-Germain.

– Jag är oerhört lycklig över att ansluta till PSG, sade Neymar när övergången var officiell. Det motiverar mig att komma hit och vinna de titlar fansen vill ha. Sedan jag kom till Europa har PSG alltid varit ett av de mest ambitiösa lagen. Från och med i dag kommer jag att göra allt jag kan för att hjälpa mina nya lagkamrater att öppna nya horisonter och ge glädje till klubbens supportrar världen över.

Lämnar PSG i sommar?

Neymar har inte tillhört PSG särskilt länge, men redan är ryktena om att han ska lämna många. Det sägs att han är missnöjd över mycket i klubben; han känner sig illa behandlad av fansen och av lagkamrater, och har kommit till insikten att övergången till PSG var ett felbeslut. Det sägs även att han valde att gå till PSG för att senare kunna gå till Real Madrid, då en direktövergång från Barcelona till Real Madrid inte är enkel att ordna.

Enligt spanska tidningen AS kommer företaget Nike att skjuta till pengar åt Real Madrid, för att klubben ska ha möjlighet att värva Neymar. Neymar sponsras av Nike, och Nike vill hellre se honom spela i Madrid än i PSG.

Real Madrids tröjsponsor är fram till och med sommaren 2020 Adidas. Nike sägs se en Neymar-övergång till Real som en god möjlighet att synas i världens för tillfället största klubb, och det är inte otänkbart att Nike med tiden försöker överta Adidas roll som tröjsponsor åt Real Madrid.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar