Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 27 apr, 2017

NFL draft 2017 – Vi kollar till amerikansk fotboll

Vi tar steget bort mot den amerikanska fotbollen, och kollar till deras draft till NFL 2017. Denna draft kommer att börjas på inom kort med första rundan.

Vad är egenligen en NFL draft och hur fungerar den? Dessa frågor kommer vi att ta upp här nedanför.

I Sverige så har intresset för NFL höjts på sistone. Det finns en rad olika anledningar till varför detta har inträffat. En del påstår att det handlar om att EA-sports tillverkat ett storsäljande spel om amerikansk fotboll som kallas för Madden.

draftade till nfl

Så fungerar NFL draften

Så hur fungerar egentligen draften i NFL? Jo, likt som i andra typiskt amerikanska sporter så kommer klubbar och lag kunna välja att ge kontrakt till de spelare som idag saknar en klubb.

I NHL som exempel så finns det ett system som svenskar kanske är mer vana vid. Dessa system fungerar väldigt likt.

Alla klubbar i NFL får chansen att fördela alla dessa klubblösa spelare mellan sig. Där kommer de lag som lyckats mindre bra föregående år kommer att få välja spelare först. Detta för att NFL ska hålla sig så jämn som möjligt.

Spelarna har egentligen ingen makt över de besluten som klubbarna tar. Istället så får de helt enkelt anpassa sig efter deras val. Det är något som många i Sverige kan ha invändningar om, men i USA så är detta väldigt vanligt. Dessutom är det nog inte någon spelare som bli besviken över att draftas till NFL, oavsett vilket lag man skriver kontrakt med.

Det går även att byta, eller köpa sig högre upp i draftlistan. Det innebär att klubbarna har chansen att påverka vilken turordning som de får utefter deras förmåga att förhandla med klubbar som finns högre upp i turordningen.

Ett komplett schema över draften kommer vi att bifoga här nedanför.

  • Runda 1 – 27 april
  • Runda 2-3 – 28 april
  • runda 4-7 – 29 april

Några av de spelare som på förhand har tippas att gå i den första omgången är bl.a. Myles Garrett, Solomon Thomas och Jamal Adams.

värvningar

Se draft på TV eller via stream!

Den första rundan i NFL draften kommer att starta den 27 april. För dig som vill följa detta live kommer att kunna slå på TV3 kl. 23:00. Skulle du vilja streama NFL draft så kan du använda dig av Viaplay.

Vi förväntar oss att en del svenskar är intresserade av att se draften live. Det är ett stort evenemang i USA, och där kommer det garanterat vara ett flertal miljoner människor som kommer att följa NFL draft live.

Kolla gärna runt om andra sport streams som vi tipsar om!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar