Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 24 maj, 2019

Några av de topp 20 främsta målgörarna i Champions League

Här har vi valt ut några av de topp 20 främsta målgörare i Champions League.

5. Thomas Müller. Thomas Muller har varit en nyckelspelare för Bayern München och har genom åren varit en av anledningarna till att de vann Champions League år 12/13. Hittills har tysken gjort 42 mål på 105 spelade matcher i Champions League, vilket är ett mål-ratio på 0.4. Idag är Muller 30 år gammal och fortsätter att leverera som vanligt.

4. Didier Drogba. Ouffffff Drogba var farlig i luftrummet. Jag minns när jag var liten och beundrade hans fysik. Mannen var stark och riktigt farlig i luftrummet. Hans nickar var pricksäkra. Didier Drogba var Chelseas främsta ess och är anledningen till att de vann Champions League-finalen säsongen 11/12. I 88:e minuten kvitterade Didier Drogba på en hörna och räddade därmed sitt lag, för att sedan avancera till tilläggstid. Utöver Bayern München fick Didier Drogba slita sig genom Barcelona, där han också blev matchhjälte. Hursomhelst gjorde Didier Drogba 44 mål på 92 matcher i Champions League, vilket är en målratio på 0,44.

3. Thierry Henry. Thierry Henry var en lagledare för Arsenal. Han styrde och ställde i offensiven och var otroligt smart på löpningar. På grund av hans insats lyckades Arsenal slita sig fram till Champions League finalen år 2006, som de tyvärr förlorade med 2-1. Henry valde sedan att gå till Barcelona, där han också vann sin första Champions League-medalj år 2009 i matchen mot Manchester United där de vann med 2-0. Thierry Henry var sjuk. Efter 112 spelade matcher lyckades fransmannen göra 50 mål i Champions League. Det är en målratio på 0.45, vilket är nästan ett mål varannan match.

2. Den här kommer ni inte att tro. Skratta inte heller. Men Karim Benzema har gjort fler mål och har ett bättre målratio än de som nämnts tidigare. Den starkt underskattade fransmannen har gjort 60 mål på 111 matcher i Champions League. Karim Benzema har varit med och kammat hem fyra Champions League pokaler för hans nuvarande lag Real Madrid.

1. Real Madrids-Raul. Raul var en Real Madrid viktigaste ess förr i tiden. Med hjälp av han har Real Madrid vunnit 3 Champions League. Raul var så bra och riktigt skicklig på att positionera sig och avsluta. Mannen kunde verkligen ”close the deal” på ett skickligt sätt. Raul gjorde 71mål på 142 spelade matcher i Champions League, vilket är ett målratio på 0.5. Alltså gjorde han ett mål i varannan inom Champions League.

Läs gärna också: Streama Champions League-finalen online

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar