Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 maj, 2018

Mourinho tillåter stjärnan att lämna Man United

Yttern har haft svårt att slå sig in i Manchester United sedan han kom till klubben. Nu kan han vara på väg att lämna.

Anthony Martial kom till Manchester United från AS Monaco sommaren 2015, på transferfönstrets allra sista dag. Det franska underbarnet, då 19 år gammal, jämfördes med Thierry Henry och spåddes en lysande framtid hos ”The Red Devils”.

Den första säsongen blev en omedelbar succé för Martial. 11 mål och 4 assist på 29 Premier League-starter går inte att klaga på. Säsongen därpå däremot blev en besvikelse, med blott 18 starter och 4 gjorda mål.

Pågående säsong har Martial börjat producera poäng, men speltiden har inte ökat för det. Ryktena om att Martial tröttnat på att sitta på bänken florerar allt mer, och han har knappast hamnat högre upp i rangordningen sedan Alexis Sánchez ankomst.

Mourinho tillåter Martial att lämna klubben

Nu skriver Manchester Evening News att José Mourinho inte kommer att stoppa Martial från att lämna klubben, om han så önskar. Mourinho känner att United har tillräckligt mycket bredd och kvalitet på de offensiva positionerna att han hellre låter Martial lämna klubben än att behålla honom när han är missnöjd.

Manchester United spelar FA-cupfinal på lördag klockan 18:30, då man ställs emot Chelsea. Här kan du läsa om hur du gör för att streama Chelsea – Manchester United i FA-cupen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar