Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 maj, 2018

Milan vill byta bort egna anfallaren mot Falcao

AC Milan visar intresse för Monacos anfallare Falcao. De rödsvarta uppges vilja byta bort en av sina egna anfallare för att få colombianen till klubben.

Radamel Falcao slog igenom i Porto, där han vann skytteligan både i portugisiska ligan och i Europa League. Därifrån gick flyttlasset till Atlético Madrid sommaren 2011, och Falcao sågs nu som en av världens absolut bästa anfallare.

Efter två säsonger för Atlético, där Falcao öste in mål, köpte AS Monaco anfallaren. Det var knappast atmosfären på arenan som lockade – publiksnittet på 9 000 är sämst i hela ligan – men det fanns något annat som lockade. Den ryske miljardären Dmitry Ryboloblev hade köpt upp klubben, och erbjöd skyhöga löner – dessutom skattefritt.

Falcao har nu tillhört klubben i fyra år, och har under den tiden även hunnit med utlåningar till Manchester United och Chelsea. Den skicklige anfallaren har stått för totalt 67 mål på totalt 100 matcher för Monaco. Men nu kan det vara slut på Falcaos tid i fustendömet.

  • Streama Juventus – Milan, Italienska Cupen

Milan visar intresse

Enligt football-italia.net vill Milan nu värva Falcao, och klubben sägs vara beredd att i utbyte erbjuda André Silva. Silva värvades till Milan inför säsongen men har inte haft den succén man hoppats på, och har bara gjort 2 ligamål på 23 matcher. Silva är dock bara 22 år gammal, och har tiden för sig.

Både Falcao och Andrés Silva har Jorge Mendes som agent, vilket skulle kunna underlätta en affär. Falcaos kontrakt går ut sommaren 2020, André Silvas sommaren 2022.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar