Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 maj, 2018

Mikel Arteta på väg att ta över Arsenal

Sedan Arsène Wenger deklarerat att han lämnar Arsenal, har snacket om hans ersättare gått varmt. Nu är det bara en liten detalj som saknas innan Mikel Arteta, 36, är ny manager för klubben.

Arsène Wenger gick härom månaden ut med att han lämnar Arsenal efter säsongen. Sedan beskedet offentliggjordes har ryktena varit många, och bland annat Massimiliano Allegri, Luis Enrique och Carlo Ancelotti har ryktats till klubben.

Men det ser ut som att det blir en annan, mindre erfaren tränare, som tar över Arsenal. Det är den gamla Arsenal-bekantingen Mikel Arteta – som spelade i klubben från år 2011 till 2016 – som är på väg att krita ner sin underskrift på ett kontrakt.

Det enda som fattas för att Mikel Arteta ska bli Arsenals nya manager är att Arteta man ska få ihop ledarstaben som ska jobba under Arteta. När Arteta bestämt sig för vilka han vill jobba med, och Arsenal godkänt hans förslag, då är han Arsenals manager.

En av dem som Arteta ryktas vilja ha med i staben är den gamle världsstjärnan Thierry Henry, som är Arsenals bäste målskytt genom tiderna.

På annat håll i England spelas finalen i FA-cupen idag. Här kan du läsa om hur du gör för att streama Chelsea – Manchester United.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar