Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 mar, 2018

MFF och ÖFK klara för semifinal i Svenska Cupen

Under helgen har två matcher i Svenska Cupen avhandlats. Favoriterna gjorde det de skulle, och både Malmö FF och Östersunds FK är klara för semifinal.

Under lördagen tog Malmö FF emot IFK Göteborg, i den första kvartsfinalen i årets upplaga av Svenska Cupen.

Lasse Nielsen gav MFF ledningen efter 18 spelade minuter, då han nickade in en fin hörna från Arnor Traustason. Därefter blev det inga fler mål i matchen, som därmed slutade 1-0 till Malmö.

– Jag tycker att det är en ganska solklar seger, även om den är ganska smal med 1-0 i mål, sade MFF:s tränare Magnus Pehrsson efter matchen. De har en omställning efter att vi skulle ha haft frispark, annars gör Dahlin inte en räddning. Det är stabilt, vi kommer fram till några riktigt bra lägen, inte minst några inlägg mot den bortre stolpen som vi inte förvaltar till 2-0. Däremellan tycker jag att det inte är en topprestation från oss, men det är stabilt och bra och räckte i dag.

– Vi gör en helt okej match, sade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Vi står upp bra defensivt. Jag tycker Malmö vinner matchen för att de är lite tyngre i offensiv box. De är lite tyngre och lite mer trovärdigt.

Östersund vidare efter sent mål

I nästa kvartsfinal, som spelades under söndagen, tog Europa League-laget Östersund emot skrällaget från Superettan: GAIS.

Matchen var länge mållös, och Sotirios Papagiannopoulos, Sam Mensah och Tesfaldet Tekie missade alla tre varsina bra lägen för Östersund.

Det skulle dröja ända fram till den 86:e minuten innan målnollan till slut spräcktes på Jämtkraft Arena. Då var det inhopparen Alhaji Gero som höll sig framme på en retur på ett skott från lagkaptenen Brwa Nouri.

Östersund vann matchen med 1-0, och kommer nu att ställas mot Malmö FF i semifinalen som spelas nästa helg i Östersund.

På måndag möter Djurgården BK Häcken i Stockholm och på tisdag spelar AIK mot Örebro på Friends Arena. Vinnarna i respektive möten möts i semifinal.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar