Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 sep, 2017

Messi & Iniesta kan lämna FC Barcelona

Det finns få spelare som är såpass förknippad till ett fotbollslag som Lionel Messi är till FC Barcelona. Det finns nu uppgifter om att Messi vill lämna FC Barcelona för att ta chansen i andra klubbar i Europa.

Uppgifterna kommer från Onda Cero där man påstår att Lionel Messi inte är intresserad att skriva på ett förlängt kontrakt med FC Barcelona. Messis kontrakt med FC Barcelona kommer att ta slut den sista juni 2018.

Mardrömmen för FC Barcelona skulle vara om Lionel Messi skulle lämna klubben , och där med utan övergångssummor till FC Barcelona vid en övergång.

Vart tror man Messi spelar nästa år?

Självklart är det många klubbar som är intresserade av att köpa Messi om han inte skulle skriva på ett nytt kontrakt med FC Barcelona.

Det är däremot inte troligt att Lionel Messi skulle lämna FC Barcelona för ett betydligt sämre lag. Vi ser därför endast någon av de bästa fotbollsklubbarna i världen som ny övertagare av Messi.

Det gäller även att klubben som vill knyta Messi till sig har god ekonomi. Messi tillhör i skrivande stund till de fotbollsspelare som är rikast & bäst betalda i världen.

Mycket lär självklart kunna hända under den tiden som Messi har kvar sitt kontrakt med FC Barcelona. Det kan tänka sig vara ett svåra avhopp än vanligt när Messi, enligt spank media är påväg till en ny klubb.

Vi ser flera stora lag som eventuella överttagare av Lionel Messis kontrakt. Inte minst Paris SG som nyligen köpte till sig Neymar innan transfersfönstret stängde för 2017.

Även Premier League är ett ständigt samtalsämne när man pratar om vart de största stjärnorna skulle vilja spela. I Premier League finns det gott om klubbar med mycket pengar som gärna skulle vilja ha Lionel Messi med i truppen. Kanske kan Pep Guardiola snacka över Lionel Messi för att spela med Manchester City?

Spekulationerna är många, men nu är det allt för tidigt för att förutse en klubb för anfallaren.

Missa inte att du kan streama La Liga online. Läs här, och lär dig hur!

Andres Iniesta planerar också att lämna?

Utöver Lionel Messi, så är det fler spelare som meddelat att en klubbflytt från FC Barcelona kan vara möjlig. Andres Iniesta som även han är en stor profil för FC Barcelona har meddelat att en ny klubb kan vara intressant.

Likt som för Lionel Messi så har Andres Iniesta ett utgående kontrakt med FC Barcelona. Att han kommer erbjudas ett nytt kontrakt tror många, men själv menar Andres Iniesta att det inte blir självklart om mhan skriver på ett sådant.

Både Messi och Iniesta är två profiller som inte gjort några större avtryck i den europeiska ligafotbollen utöver i FC Barcelona. Dessa två spelare är mcket djupt förknippade med att vara typiska fotbollsspelare för FC Barcelona.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1236 Artiklar