Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 22 maj, 2019

Messi gjorde mer än tillräckligt

Den 7:e maj år 2019 blev Barcelona utslagna ur Champions League, efter att ha tappat en 3-0 ledning från första matchen. Liverpool hade skrivit ytterligare historia. Lionel Messi hade lovat fansen att detta år skulle dem ta hem Champions League pokalen, men vem kan skylla på den stackaren?

Lionel Messi, Lionel Messi här, Lionel Messi där. Messi var överallt. I La Liga slaktade han nästan alla lag till den grad han fick dem att se ut som dagisungar. Argentinaren var på en helt annan nivå. Han vann assistligan och skytteligan i La Liga och kommer troligtvis vinna skytteligan I Champions League. Alla pratade om att detta var Messis säsong, en säsong där han dansar på rosor. Men nej. Det räcker inte. Eftersom Barcelona inte klarar av att försvara sig mot Origi och speciellt inte på hörnor.

Liverpool startade matchen utan deras två av deras tre främsta anfalls-ess, nämligen Mohamed Salah och Firmino. Istället var det Divock Origi och Shaqiri som startade, och alla bara visste, utan att tveka, att Liverpool inte kommer att gå vidare med det anfallet. Men Origi (Barcelona) bevisade världen fel. Matchen slutade som 4-0 och Messi kunde inte förstå vad som hände. Allt bara raserades mitt framför hans ögon, han som hade gett Barcelona allt de behövde denna säsong.

Efter matchen grät Messi i ett Anfields omklädningsrum. Han tänkte om det var något mer han kunde göra. Det är jobbigt att se laget man älskar och spelar för att bli sågade på det sättet. I slutet av dagen skulle jag säga att Messi har gjort sitt, nu är det Barcelonas tur att agera, och den enda som står ansvarig för det är defensiven och Ernesto Valverde.

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

85 Artiklar