Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 mar, 2022

Melodifestivalen 2022 final – Odds för vinnare & live stream

Finalen för den svenska Melodifestivalen (Mello) 2022 kommer att avgöras den 12 mars. Inför finalen så laddar vi upp med tips inom betting och odds.

Genom att se odds för vinnare av Melodifestivalen 2022 – så kan du få en aning om vilka artister som står som favoriter inför finalens resultat.

Melodifestivalen 2022 avgörs av en röstning. Alla i Sverige kan vara med och rösta på artisterna i startfältet. Läs allt om Mello 2022 – denna guide kommer att ta upp de allra viktigaste.

? Speltips inför Mello 2022 odds

Speltips Odds
Anders Bagge (Bigger Than The Universe) vinner 2.55 hos Mr Green
Vad: Melodifestivalen (final) 2022
Datum & tid: Lördagen den 12 mars, kl. 20:00
Plats: Friends Arena, Stockholm
Live stream & TV SVT1 & SVTPlay
Förra årets Mello-vinnare: Tusse – ”Voices”
Plats för Eurovision 2022: Turin, Italien

Melodifestivalen 2022 – betting & odds i final

Här nedan kan du se möjligheter för betting för samtliga artister i Mello 2022. Där ser du alla odds för vinnare av Melodifestivalen. Du kan välja att spela på Melodifestivalen 2022 odds inne hos flera svenska betsidor på nätet. Vi tipsar om de som har bästa oddsen här nedanför!

Artist/Bidrag Unibet Betsson
Cornelia Jakobs (Hold Me Closer) 1.78 1.70
Anders Bagge (Bigger The The Universe) 3.00 2.75
Klara Hammarström (Run To The Hills) 4.75 4.50
Liamoo (Bluffin’) 15.00 12.00
Medina (In I Dimman) 41.00 40.00
Tone Sekelius (My Way) 101.00 50.00
Cazzi Opeia (I Can’t Get Enough) 151.00 50.00
Faith Kakembo (Freedom) 201.00 50.00
John Lundvik (Änglavakt) 201.00 75.00
Robin Bengtsson (Innocent Love) 201.00 50.00
Anna Bergendahl (Higher Power) 201.00 75.00
Theoz (Som Du Vill) 201.00 75.00

Det går även att spela med en oddsbonus hos de flesta spelbolagen. Kolla in vår lista med alla erbjudanden och kampanjer för att hitta något som passar dig!

Datum & tid

Så vilket datum och vilken tid gäller för att följa Melodifestivalen 2022 live?

Melodifestivalen 2022 kommer att börja lördagen den 12 mars, kl. 20:00. Platsen för Mello finalen kommer att vara Friends Arena i Stockholm.

Se Melodifestivalen via live stream & TV

I vanlig ordning så är det SVT som kommer att sända från Melodifestivalen. De kommer naturligtvis se till så du både kan streama Melodifestivalen – men även se finalen på TV.

Med tanke på att det är SVT som har rättigheter för att visa Melodifestivalen 2022 – så innebär att det gratis för alla inom Sverige. SVT ingår i Public Service och visar därför sitt innehåll helt gratis både via TV-kanal och live streaming.

Om du inte vill följa Melodifestivalen via live stream eller på TV. Då kan du välja att lyssna på alla bidrag – samt live uppdateringar från tävlingen via radio. Där kommer nämligen SR P4 att sända från Mello.

Du hittar mycket mer info om att sända Melodifestivalen på

 • TV kanal: SVT1
 • Live stream: SVTplay
 • Radio: SR P4

Artister i Mello 2022

Här kan du se vilka artister som finns inför finalen 2022 av Melodifestivalen. Ett av dessa bidrag kommer att stå som vinnare – för att sedan representera Sverige i Eurovision (ESC).

Kolla in alla bidrag för att hitta din favorit inför finalen för Mello 2022.

Cornelia Jakobs – Hold me Closer

En lugn låt som verkligen vaknar upp till refrängen. Känslosam, stark och mcyket enkel att tycka om. Vi tycker oss dock se likheter till andra låter i samma genre – t.ex. ”Release Me” med Oh Laura.

Anders Bagge – Bigger Than The Universe

Många blev nog positivt överraskade när de såg att Anders Bagge skulle ställa upp i årets upplaga av Melodifestivalen. Han gör det med bravur och är en av spelbolagens favorit att vinna rubbet.

Klara Hammarström – Run To The Hills

Ännu ett starkt bidrag till finalen. Klara Hammarström kom på en sjätte plats i föregående upplaga av Mello. Nu får hon revansch med ett något bättre låt enligt oss!

Liamoo – Bluffin’

Skönt beat – härlig text. Hur långt kan det räcka? Vi anser att Liamoo är en outsider till att vinna hela rubbet – vilket är en bild som många spelbolag bekräftar.

Faith Kakembo – Freedom

Lite förvirring kring röstningen hos SVT resulterade i att Faith Kakembo tog en finalplats. En kraftfull låt som vi tror kommer att placera sig i mitten av resultatlistan.

Medina – In I Dimman

Startfältet aboslut mest uppiggande låt! Här bjuds vi på fart och fläkt – men låten är inte tillräckligt svängig för att ta sig till segern? Låten lär attrahera främst den unga publiken.

John Lundvik – Änglavakt

En låt som skla ha personliga kopplingar till John Lundvik. Artisten i fråga har tidigare vunnit melodifestivalen i Sverige med ”Too Late For Love”. Kan det bli ytterligare en seger? Nja – det tror inte vi.

Robin Bengtsson – Innocent Love

En veteran när det kommer till melodifestivalen är flickidolen Robin Bengtsson. En helt okej låt – fast det finns lite mer att önska – helt klart!

Anna Bergendahl – Higher Power

En av låtarna som kom från semifinalen. Detta skulle vi tro är den låt med bäst chans att gå som segrare av både semifinal och final. Det är dock inte speciellt troligt att någon av semifinal-låtarna kommer att vinna i slutet.

Theoz – Som Du Vill

Trallvänlig låt som skulle kunna fungera som en sommarplåga. Frågan är hur långt låten klarar sig i Melodifestivalen. Vi tror att denna låt främst lockar röster från de yngre åldrarna.

Tone Sekelius – My Way

Tone Sekelius är en transperson som har gjort succé. Vi tror dock att hens personlighet är det vassaste kortet i Melodifestivalen. Låten är inte speciellt bra – och vi förväntar oss en placering i botten av resultatlistan.

Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough

Färg och fart tar oss till en fantasivärld med Cazzi Opeia. Låten håller en hyfsad nivå – men vi tycker att det fattas något. Därför tror vi inte att låten kommer blanda sig i topp 5-placeringarna.

Resultat från deltävlingar

Här kan du följa vilka resultat som har lett till att startfältet i finalen ser ut som det gör. Under 2022 så har det anordnas 4 deltävlingar. Med anledning av coronapandemin – så har samtliga deltävlingar anordnats i Stockholm. Närmare bestämt i Avicii Arena (Globen) och Friends Arena.

Deltävling 1

 • Finalister: Cornelia Jacobs (Hold Me Closer) & Robin Bengtsson (Innocent Love)
 • Bidrag till semifinal: Danne Stråhed (Hallabaloo) & Theoz (Som Du Vill)

Deltävling 2

 • Finalister: Liamoo (Bluffin) & John Lundvik (Änglavakt)
 • Bidrag till semifinal: Alvaro Estrella (Suave) & Tone Sekelius (My Way)

Deltävling 3

 • Finalister: Faith Kakembo (Freedom) & Anders Bagge (Bigger Than The Universe)
 • Bidrag till semifinal: Lisa Miskovsky (Best To Come) & Cazzi Opeia (I Can’t Get Enough)

Deltävling 4

 • Finalister: Klara Hermansson (Run To The Hills) & Medina (In I Dimman)
 • Bidrag till semifinal: Lillasyster (Till Our Days Are Over) & Anna Bergendahl (Higher Power)

Så röstar du

För att rösta till finalen så kommer mycket information att delas av SVT under sändningen. Det finns lite olika möjligheter för dig att rösta på de bidrag och artist som du tycker är bäst.

Det kommer att vara möjligt att lägga sin röst på alla bidrag via SVTs app. Då kommer din röst att placeras utifrån vilken åldersgrupp som du tillhör.

Självklart kommer det även vara möjligt att rösta på artister i Melodifestivalen via telefon. Det går då att hitta vilket telefonnummer som gäller för just ditt bidrag. Under sändningen så kommer alla telefonnummer att visas tydligt.

Det kommer vara möjligt att stödja välgörenhet under tiden som du röstar på den som du vill vinna Mello 2022. Summorna som SVT samlar ihop genom omröstningen kommer att skänkas till förmån av situationen i Ukraina.

Andra nyheter

europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
22 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 21 februari bjuder på matcher i Champions League + Premier League bland annat. Kolla in våra speltips i samtliga matcher!
21 februari, 2024
topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar