Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 mar, 2018

Massor av ishockey att se fram emot 2018

Just nu pågår det play off som kommer fastställa vilka lag som kommer ta sig vidare till SHL slutspelet 2018.

Utöver ett rafflande slutspel så kommer vi även ha ishockey-VM 2018 på tapeten. I maj så kommer nämligen Tre Kronor och flera andra landslag göra upp om en världsmästartitel i Danmark.

Som om inte detta vore nog med ishockey, så kommer det även att finnas ett slutspel för NHL. Då kommer världens bästa klubblag att göra upp om Stanley Cup-pokalen.

Bordet kunde med andra ord inte vara mer uppdukat än vad det är nu. Speciellt för dig som älskar att följa hockeyn hetaste matcher.

Dags för slutspel

I Sverige hålls det ett stort fokus på SHL-lagen just nu. Inom bara några dagar så kommer vi ha klart för oss vilka lag som kommer att ingå i detta slutspel.

Som tidigare nämnt så spelas det just nu play off-matcher mellan de lag som fortfarande har chansen att ta sig in i slutspel.

I dessa matcher spelar lagen som hamnat på placeringarna 7-10 i grundserien.

Nedanför så kan du se vilka lag som gör upp i dessa matcher.

  • Play off 1: Brynäs IF – Luleå HC
  • Play off 2: HV71 – Linköpings HC

Dessa fyra lag är klassiska hockeyklubbar för SHL. Inför säsong var det flera experter som trodde att dessa lagen skulle vara med och kriga om grundspelssegern.

Så blev det inte, utan nu kämpar lagen för fortsatt spel i säsongen.

Snart så kommer alla lagen vara klara för att spela slutspel. Då kommer vi på Sportal.se har anledning att återigen uppdatera våra läsare kring vad som gäller.

Om du vill se de play off-matcher som väntar. Då rekommenderar vi dig att gå vidare till där du normalt sett kan se SHL streams online – nämligen Cmore.

VM i ishockey startar i maj

Strax efter att det utsetts en vinnare i SHL så kommer landslaget att åka till Danmark. Detta för att försvara de blå och gula färger som förra året tog hem VM-guldet till Sverige.

Vi har redan skapat en guide för hockey VM 2018 med streams, spelschema & tre kronors trupp. Den kan du ta hjälp av för att hela tiden ha koll på vilka matcher som spelas, och vad som gäller inför turneringen.

Självklart så kommer vi att uppdatera så fort det finns något som vi anser är värt att plocka fram från ishockey VM 2018. Detta för att våra läsare ska vara så bra förberedda som möjligt inför mästerskapet.

Kul för i år är att VM kommer att spelas i Danmark. Det innebär nämligen att många i Sverige nog ser en chans att åka över sundet för att heja fram Tre Kronor.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar