Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 sep, 2017

Marcus Berg – Topp 20 bästa målskytt i VM-kvalet

I Sveriges VM-kvalsgrupp så har mycket gått som på räls. Man har lyckats vinna svåra matcher, samtidigt som man tappat poäng mot sämre landslag.

Målproduktionen i det svenska landslaget ser bra ut, och de har i nuläget den näst bästa differansen i sin VM-kvalsgrupp. Just nu är det bara Frankrike som har producerat fler mål än Sverige.

Många mål har det blivit. Inte minst för Marcus Berg som nu tar plats bland de 20 bästa målskyttarna i Europas VM-kval.

skytteliga

Listan med målgörare i VM-kvalet är hämtad från fotbollskanalen.se

Skytteligan i VM-kval

I den skytteliga som just nu råder i Europas VM-kval är inte speciellt jämn. Det är en spelare som sticker ut när det kommer till att göra mål för landslaget.

Denna spelare är inte helt oväntat Cristiano Ronaldo från Portugal. Han har lyckats med bedriften att sätta 14 baljor för sitt portugeisiska landslag.

Avståndet mellan Cristiano Ronaldo och Marcus Berg må vara ganska stort. Just nu har Marcus Berg precis lyckats ta sig med bland de 20 främst målskyttarna i de europeiska landslagen.

Marcus Berg är inte bara topp 20 bästa målskytt i VM-kvalet. Han är även den svensk som har gjort flest mål tillsammans med Emil Forsberg.

Om du vill se hela skytteligan som just nu finns för VM-kvalet till VM i Ryssland 2018. Då rekommenderas du att scrolla ner. Där hittar du namnen på alla de spelare som gjort flest mål i VM-kvalsmatcherna.

I listan så hittar du flera stora namn och spelare. Många av dessa spelare är viktiga spelare för sitt landslag, samt klubblaget som de spelar för.

ronaldo bästa målgörare

Kan Sverige bli klara för VM?

Sverige har i dagens läge en bra chans att gå vidare till VM 2018 i Ryssland. De är som tidigare nämnt på en andra plats i VM-kvalsgruppen de lottas i.

Fortfarande har det svenska landslaget en viktig match mot Holland kvar. Det är en match som kan bli en rysare om vilket av de två lagen som går vidare.

Tack vare att Sverige har gjort en del mål framåt så har de en bättre målskillnad än vad Holland har. Det kan bli en mycket viktig faktor inför den sista matchen som ska spelas i Grupp A för VM-kvalet.

Vi hoppas att Sverige kan bli ett av de landslag som är klara för VM 2018 i fotboll. Kanske kan nästa spelomgång avgöra Sveriges öde.

Vi kan även redan nu hjälpa dig med att hitta vart fotbolls-VM sänds via TV & live streams. Det kan vara bra för dig som redan nu undrar hur du ska följa matcherna live.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar