Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 23 maj, 2017

Manchester United om terrorattacken – Spelar i sorgband

Det har kommit till de flestas kännedom att staden Manchester skakades av en misstänkt terrorattack. Attentatet skedde sent i natten mellan 22-23 maj. Många i staden är nu i chock efter att 22 personer dog inne på en Ariana Grande konsert.

Ytterligare ett 50-tal personer är skadade, och den brittiska polisen jobbar nu dag som natt för att reda ut vad som egentligen har hänt.

Det dröjde inte alls länge innan fotbollslaget Manchester United visade sitt stöd för stadens invånare och de drabbade inne på Manchester Arena.

sorgband europa league

Kommer att spela med sorgband

Imorgon så spelar Manchester United sin finalmatch i Europa League. De har gått ut med att de kommer att spela med svarta sorgband för att visa stöd till personerna som dödades och deras anhöriga.

Att spela med svarta band på armarna är inget ovanligt i sådana speciella och hemska situationer.

Både Manchester United och Manchester City uttrycker sitt stöd på sina twittersidor där de kommenterar gårdagens attentat och visar sitt stöd.

Under dagen ska Manchester United resa till Stockholm för att förbereda sig för Europa League finalen mot Ajax. Det stora samtalsämnet för spelarna kommer naturligtvis handla om den misstänkta terrorattacken.

Resan till Stockholm ska gå som enligt planerna, och allt ska precis som planerat meddelar Manchester United.

Det finns ännu ingen information om det kommer att hållas en tyst minut inför finalmatchen på Friends Arena imorgon, men det är mycket som pekar på det.

Nedan ser du meddelanden som skickades ut från Manchester United och Manchester City några timmar efter attacken mot den oskyldiga folkmassan som skulle njuta av Ariana Grandes konsert.

Manchester United på twitter

“We are deeply shocked by last night’s terrible events at the Manchester Arena. Our thoughts and prayers go out to all those affected.”

Manchester City på twitter

“It’s with great sadness we hear of the terrible events at the Arena. Our hearts go out to all affected and to our city’s emergency services.”
final europa league sverige stockholm friends arena

Finalen I Europa League spelas imorgon

Tyvärr så är det just nu svårt att fokusera på morgonsdagens match mellan Manchester United – Ajax i Europa League finalen. Däremot så har folk uppmanas, som vanligt vid sådana här attacker, att leva sina liv som vanligt.

Frågan som kanske många ställer sig när är om finalen i Europa League kommer att vara ett mål för en ny terrorattack.

Självklart kommer Sverige som arrangör att ha ett stort säkerhetspådrag, och kanske kommer planerna om att försvara publiken ytterligare att förstärkas.

  • Speltips & odds Europa League final
  • stream till Europa League final

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar