Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 17 okt, 2017

Malmö FF – Vann SM-guld 2017: Video från firandet

Det står nu klart att Malmö FF blir svenska mästare av Allsvenskan 2017. Äntligen får Skåne-klubben sy på en extra stjärna på tröjorna som markerar att de vunnit 20 SM-guld.

Segern som Malmö FF bärgade mot IFK Norrköping innebär att Djurgårdens IF inte längre kan komma ikapp Malmö FF i tabellen.

Att Malmö FF tar SM-guld 2017 kommer inte alls som en chock. Det har sedan en längre tid tillbaka varit på känn då MFF har haft ett bekvämt avstånd ner till tabelltvåan sedan ungefär halva Allsvenskan var spelad.

Kolla in video från hela firandet & när fansen springer in på plan efter att domaren blåst av matchen mot IFK Norrköping.

Segerfesten i Norrköping

Efter matchen fick Markus Rosenberg frågan om hur han, och hans MFF skulle fira. Svaret blev att de skulle hålla sig kvar i Norrköping efter deras match.

Hundratals tillresta fans från Malmö valde att delta i firandet som bekräfatde att Malmö FF är Sveriges bästa fotbollslag under 2017.

Ett annat utropstecken från MFF är Erdal Rakip. Trots hans ringa ålder på endast 21 år, så har han redan skrivit in 4 SM-guld på sin meritlista.

erdal rakip sm guld 2017

Erdal Rakip målades i guldfärg efter matchen som gav Malmö FF SM-guld 2017.

Till Sportbladet så berättade Erdal Rakip, lite kaxigt, att han nu siktar på att ta 10 SM-guld med Malmö FF.

I Malmö hyllas nu Erdal Rakip för sin insats i årets upplaga av Allsvenskan.

Både Markus Rosenberg och Anton Tinnerholm valde att passa beröm till 21-åringen efter att SM-guldet var spikat.

malmö rusar in på planen

Kan andra lag mäta sig med Malmö FF?

Övriga lag i Allsvenskan verkar halka efter Malmö FF och deras dominans i Allsvenskan. Djurgården som idagsläget slåss om att nå en Europa-plats storsaatsade inför säsongen, och knöt till sig två tidigare landslagsspelare.

Inte ens det verkade hjälpa mot Malmö FF som har ett starkt lagbygge.

Malmö FF har alla förutsättningar för att fortsätta vara Sverige bästa fotbollsklubb. Ekonomin är bättre än vad flera andra klubbar skulle kunna drömma om. Samtidigt så avtar inte Malmös ungdomsakademi, utan klubben fortsätter att spotta ur sig nya och lovande spelare.

Till nästa år så kommer Malmö FF med stor sannolikhet att gå miste om minst en norrman, kanske två. Det kommer självklart påverka Malmö FF, men ersättare till Wolff Eikrem och Berget kommer nog inte vara svårt att hitta.

Nu blickar vi framåt till nästa år, där Malmö FF redan nu är favortier till att vinna SM-guldet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar