Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 maj, 2019

Landslagstruppen presenterad: Guidetti tillbaka och skräll från Allsvenskan

Janne Andersson har presenterat landslagstruppen till matcherna mot Malta och Spanien, där hela 25 namn får plats. Bland annat är Per Karlsson uttagen, samtidigt som John Guidetti är tillbaka i truppen.

Idag tog Janne Andersson ut och presenterade sin trupp till den kommande landslagssamlingen, där vi spelar mot Malta och Spanien. Efter flera bekräftade skador var det intressant att se vilka namn som skulle tas ut.

Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf gick båda med skador, och på mittbackspositionen visste vi att vi skulle få se något nytt namn i truppen. Samtidigt har Robin Quaisons medverkan i denna samlingen varit ett frågetecken, då anfallaren gått skadad på sistone i Mainz.

När Janne Andersson ställde sig på scenen för att presentera sin trupp, stod det klart att han återigen valt att göra truppen extra stor. Istället för den klassiska 23-mannatruppen har han tagit med 25 namn.

På så sätt får Andreas Granqvist och Robin Quaison med i truppen trots att de är tveksamma till spel på grund av skador, samtidigt som backupalternativ även är uttagna. Per Karlsson och Alexander Milosevic står redo att slåss om speltid som mittbackar, medan John Guidetti återigen är uttagen i landslaget. Samtidigt finns även bland annat Sebastian Andersson med.

Annat värt att notera är att Niklas Hult är uttagen för första gången på länge, och även att skadade Sam Larsson.

Sverige spelar mot Malta fredag 7 juni och mot Spanien måndag 10 juni.

Innan det är dags för landslagssamling ska klubblagssäsongen i Europa avslutas helt, vilket den gör på lördag genom Champions League-finalen. Där får vi se Tottenham – Liverpool 1 juni.

Truppen i sin helhet finner ni nedan:

Målvakter

Robin Olsen, Roma
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
Kristoffer Nordfeldt, Swansea

Försvarare

Mikael Lustig, Celtic
Emil Krafth, Amiens
Andreas Granqvist, Helsingborg
Pontus Jansson, Leeds
Filip Helander, Bologna
Alexander Milosevic, Nottingham Forest
Per Karlsson, AIK
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Niklas Hult, AEK Aten

Mittfältare

Viktor Claesson, Krasnodar
Jimmy Durmaz, Toulouse
Albin Ekdal, Sampdoria
Sebastian Larsson, AIK
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Jakob Johansson, Rennes
Gustav Svensson, Seattle
Emil Forsberg, RB Leipzig

Anfallare

Marcus Berg, Al-Ain
Robin Quaison, Mainz
Alexander Isak, Dortmund
Sebastian Andersson, Union Berlin
John Guidetti, Alavés

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar